139. DEMOKRATI, ETT MISSHANDLAT ORD!


139. DEMOKRATI, ETT MISSHANDLAT ORD!
av Arne Holmström, 2014-07-06.

Finns det något som bevisar att vår så kallade demokrati är sann? Man kallar nästan allting för demokrati, vilket givetvis är uppåt väggarna galet!                                              Hur många gånger använder vi inte ordet demokrati, utan att förstå att ordet har mist sitt värde!

Här har jag ett typexempel på hur politiker misshandlar ordet demokrati! En politiker kanske gör ett mindre trovärdigt politiskt utspel, alternativt i skrift eller tal, men det slår aldrig fel att ordet demokrati smyger sig in på ett hörn.

Ska ordet demokrati vara en markering för att det sagda ska hända, eller är det bara för att det ska låta trovärdigt? Möjligtvis trovärdigt för den som har ett uselt begrepp om vad demokrati betyder? Säkert är det så! Det här har slipade politiker förstått. Ljug ihop något och markera lögnerna i demokratins namn!

Tyvärr, så här eländigt är det! Betydelsen av ordet demokrati misshandlas grovt! Personligen tycker jag att ordet demokrati borde bytas ut. Vi bör finna ett nytt ord som inte kan vara vilseledande som det nuvarande ordet demokrati! Alltså ett korrekt ord, som tydliggör, att det jag säger och gör som politiker, är av högsta vikt för hela folkets bästa!

Kanske tog jag till ett önsketänkande, om att en politiker vill jobba för hela folket? Normalt jobbar politikerna för sin gruppering och slår mot alla övriga grupperingar.

Nåväl, vi leker med tanken att vi får den sortens politiker med tiden, som vill gynna hela vår svenska befolkning. Det vore märkvärdigt om vi inte då kunde få fram ett stabilt ord, där betydelsen av ordet inte missbrukas. Vi måste finna ett ord som ersätter ordet demokrati, vilket nu flyter omkring i gungfly!
Ordet demokrati har misshandlats och tappat sin innebörd, i den verklighet vi lever i idag.

Arne Holmström

4 tankar på “139. DEMOKRATI, ETT MISSHANDLAT ORD!

 1. Demokrati betyder folkstyre och inget annat. Om 51% av svenska folket röstar för att gräva ner alla tunnghåriga på frostfritt djup, så är det ett i allra högsta grad demokratiskt beslut.

  • Hej Joel!

   Bra att du kommenterar här men vad är det du egentligen vill säga?
   Självklart är 51 % alltid ett demokratiskt beslut men då väldigt många får säga sin mening, är det nog skapligt sällan som helt vansinniga beslut fattas.
   Allt är naturligtvis beroende av på vilka grunder de 51 procenten har fattat sitt beslut.
   Utveckla gärna din tanke!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

  • Hej Anna!

   Nej, det är många ord som används felaktigt men vi får ta dem en och en…hehe.
   Jag tyckte att min krönikör belyste just denna felanvändning på ett bra sätt.
   Pröva dina vingar och skriv gärna en egen krönika om fler galenskaper i vårt samhälle.
   Det behövs!

   Din krönika behöver inte vara helt korrekt språkligt sett. Jag försöker att redigera eventuella språkliga fel i den mån jag kan.
   Skicka den till nedanstående e-postadress.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.