314. SD STÖRSTA PARTI – MEDIA LIGGER LÅGT


314. SD STÖRSTA PARTI – MEDIA LIGGER LÅGT
av Jan Ivarson, 2015-08-24.

Ännu en gång finns anledning att skriva om landets filtrerade nyhetsförmedling. I opinionsinstitutet Yougovs senaste mätning är (SD) nu det största partiet med 25,2 % i väljarstöd. Mätningen har beställts av gratistidningen Metro som förmedlat resultatet. (S) är två med 23,4 % följt av (M) som krympt till 21,0 %.

Har ni hört om mätningen i public service? Jag har det inte. Orsaken är förstås att de flesta gammelmedia inte gillar (SD). De gör vad de kan för att förtiga vad de anser vara obehagliga sanningar som att en fjärdedel av svenskarna nu ses som rasister för att de vill ha en stramare migrationspolitik .

Om ett annat parti hade gått om övriga och hamnat på första plats hade radio- och TV-kanalerna haft det som en stor nyhet varje timme i flera dagar. Politiker hade intervjuats och sofftyckare i TV-kanalernas morgonprogram hade haft fullt upp med att analysera.

Professorn i statsvetenskap Sören Holmberg säger att han inte är förvånad över resultatet. Enligt Yougovs mätning anser 46 % av svenskarna att invandringen är den viktigaste valfrågan. Själv sätter jag sanningsenliga media som den viktigaste valfrågan. Om vi haft det hade invandringsfrågan redan varit löst.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.