30. Lennart Matikainen intervjuas om feminismen.


30. Lennart Matikainen intervjuas om feminismen och huruvida feminismen skyddar brottsoffer eller gärningsmän. 2016-08-22.
Lennarts saklighet och kunskap inom detta och andra ämnen är minst sagt imponerande.
Hans kloka och lugna röst behövs i dagens vansinniga samhällsklimat!


Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna intervju eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera intervjun nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback.
Det går även att visa ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående intervju: https://honesty4u.wordpress.com/your-voice/29-ulf-holmgren-intervjuas-bl-a-om-folkets-demonstration-301-2016/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-voice/31-lennart-matikainen-intervjuas-om-otrygghet-for-medborgarna/

5 thoughts on “30. Lennart Matikainen intervjuas om feminismen.

 1. Jag hör att det här är ett ämne som engagerar och ni är på snudd att dra kvinnor över en kam. Män inte inkvoterade? Jodå! Det är ofta kompiskultur som avgör vilka som väljs. Det tror jag nog finns forskning på, vid valet av en man och en kvinna med liknande meriter så väljs oftare mannen. Män anses mer seriösa och kunniga så feminism behövs, bara inte den sort som finns idag. Den är så främmande, de lobbar mer för islamisering och demoniserar alla med annan åsikt. Vi är allt fler kvinnor som tar avstånd från dagens feminist, vi känner inte igen oss i den.

  Jag växte upp mellan flower power och raggarkulturen och är tämligen tolerant för olika människor och fenomen men idag har allt spårat ur, allt har vänts upp och ner. Tolerans finns enbart för likatyckare. Den som tänker själva fryses ut, några diskussioner och försök till förståelse av varandras ståndpunkter är det inte tal om. Allt klipps av med anklagelser om rasism och nazism.

  Nu senast med bokmässan, ut med alla som inte tycker ”rätt”. Som djurvän och vegan finner jag också hela tiden att tyvärr är de flesta veganer och djurvänner feminister, blev bara häromdagen avvisad från en grupp då hon sett på min fb-sida att jag var rasist (!) Det är lättare att slå igen dörren än att bryta åsikter i ett sansat samtal.

  Jag har stöttat SD några år och i början var jag livrädd att det skulle komma ut, som egen företagare kan man drabbas både via personal, konkurrenter och kunder. Allt för många har drabbats och drabbas orättvist, förlorat jobb och kastats ut från skolor och föreningar, förbjudits hyra lokal, förbjudits att vistas på olika ställen. Vi har i praktiken ingen åsiktsfrihet. Mina ättlingar har också egna företag så för deras skull har jag bytt efternamn, de har fått frågor om släktskap då vårt efternamn var ganska ovanligt, och de ska inte behöva stå till svars för mina åsikter. Oavsett vad de tycker måste de vara neutrala för sin egen överlevnads skull. Själv bryr jag mig allt mindre.

  • Hej Lin!

   Nja, vi har nog bägge åsikten att män är män och kvinnor är kvinnor och att likväl som olikheter finns mellan könen, så finns det även stora olikheter inom de bägge grupperna. Självklart måste man generalisera lite i en diskussion som denna och låta olikheterna inom och mellan grupperna vara underförstådda.
   Precis som du skriver så sker det självklart kompiskvoteringar inom bägge könen!

   Jag tror dock inte som du, att män rent generellt anses mer seriösa eller kunniga (beror på vad det gäller såklart), utan tror istället att ekonomiska ställningstaganden ger fördelar för männen.
   Kvinnor föder som bekant barn ibland och försvinner då från produktionen i företaget under en ofta ganska lång tidsperiod.
   Därmed blir kostnaden för företaget ofta högre, när det gäller kvinnlig personal.
   Jag kan naturligtvis ha fel men misstänker att ekonomiska faktorer styr en hel del även i den frågan.

   I övrigt är det bedrövligt hur feministrörelsen helt tycks ha glömt bort varför den en gång bildades.
   Att oerhört många kvinnor inte känner något stöd från feminister som du säger, var ju också vad vår intervju påpekade.
   Åsikts- och yttrandefrihet är väl snart bara ett minne blott om vi inte gemensamt kan sätta ner foten och säga STOPP!

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u och välkommen med fler skarpa iakttagelser!
   Tystnad skapar bara dumhet!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

 2. Hej hörde er intervju med Matikainen samt att ni hadde FB gruppen Stoppa maktmisbruket.

  Jag känner Matiksinen sådär, och han mej likaså, och där genom att Matikainen är politisk kandidat som politiker på riksnivå hos det nya politiska och Direktdemokratiska partiet ODD.

  Men jag vill komma i kontakt med grundaren av FB gruppen Stoppa maktmisbruket, kan den personen kontakta mej per telefon på
  070-2909249 Stefan

  • Hej Stefan!

   Som bör ha framgått av intervjun, är jag både grundare och admin av Facebookgruppen STOPPA MAKTMISSBRUKET.
   Du kan enkelt nå mig via mejl eller Skype. Bara att adda!
   Att ringa blir nog lite dyrt, med tanke på att jag befinner mig på Filippinerna.

   Mvh.

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se
   Skype-adress: lars.agge.agerstig

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.