744. UNDERVISNING I GRUNDSKOLAN


744. UNDERVISNING I GRUNDSKOLAN
av Jan Ivarson, 2019-11-06.

Studier börjar i grundskolan.
Jag känner barn i grundskolan i en annan kommun som förra året hade B i matte (i praktiken högsta betyg) men nu mest lär sig det föräldrarna undervisar dem på kvällstid.
Ett fåtal av klassens föräldrar undervisar sina barn hemma för att de skall komma in i gymnasiet, men de flesta av föräldrarna gör det inte. Ambitiösa föräldrars barn får tröttande undervisning långt fram på kvällarna för att skolan är undermålig.

De flesta barn får ingen hjälp i hemmet. De får väl leva på bidragsnivå och jobba svart, tänker kanske föräldrarna. Det går ju skapligt nu.
Några föräldrar har inte högre ambitioner eller inte tid och ork efter långa resor och skiftarbete.
Tyvärr finns anledning tro att detta inte håller ännu ett arbetsliv.
På ett matteprov hade de bästa eleverna cirka tio rätt av tjugo uppgifter och fem rätt var godkänt. Då blir det trångt för betygen däremellan. På 1950-talet hade tio rätt knappt varit godkänt.

Nu bedrivs undervisning i grundskolan som på högskolan.
Läraren går översiktligt igenom ett avsnitt och sedan får eleverna studera själva bäst de kan.
Det är grundskolebarn inte mogna för.
Lärare är uppgivna men vågar inte säga att invandrarelever kräver mer.
Alla elever blir lidande.
Varken barn eller vuxna som bara kan svenska, kan tillgodogöra sig undervisning på arabiska, men det förstår inte politiskt korrekta svenskar.
De tror alla barn förstår svenska och att vuxna får arbete inom två år. Därför sätts barn som inte förstår svenska i klasser med svenska barn.
I framtiden får kanske svenskar som vill följa debatt i fullmäktige lära sig arabiska. Språkutbytet i Sverige har börjat införas med personal som talar främmande språk i äldreboenden.

Läraren har fullt upp att hålla ordning och förklara för invandrarbarn som inte förstår svenska. En hjälplärare finns men kan inte mellanstadiets matte (!), utan har fullt upp med att översätta svenska till arabiska och det stör andra elever. Översättare har blivit en ny yrkesgrupp som skall rädda Sverige. De ger jobb för invandrare som förbättrar statistiken för arbetslöshet och begränsar behovet av försörjningsstöd.

Läxhjälp erbjuds på håltimmar av personal i skolans cafeteria där miljön tidvis är bullrig. Det bästa med läxhjälpen är att eleven är under uppsikt och slipper bråk mellan svenskar och invandrare.

Detta ger en glimt av Sveriges framtid och väcker frågor om vilka som skall betala skatter för framtidens bidrag. Det är besvärligt att få utländska högutbildade personer att flytta till Sverige. De får svårt att finna bra bostad. Höga skatter, dålig skola för deras barn och skenande brottslighet avskräcker välutbildade från att söka sig till Sverige.

Problemen har sin grund i oansvarig migrationspolitik, som få politiker vill tala om. De som har skapat problemen har störst ansvar för hur de skall lösas.
I den kretsen finns inte det enda riksdagsparti som varnat för utvecklingen. Därför vill de ansvariga inte prata med dem. Det anses främlingsfientligt så länge partiernas röster inte minskar drastiskt och därmed deras statliga partistöd.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 743. PROCENT OCH PROMILLE HAR FÖRKNIPPATS MED ALKOHOL

Nästa krönika: 745. UTEBLIVNA INVESTERINGAR ERSÄTTS MED LÄGRE HASTIGHET

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.