500. TOMMA RUM KOSTAR


500. TOMMA RUM KOSTAR
av Jan Ivarson, 2016-10-05.

Obebodda rum kostar. Nu framställs det i media som en olycka med kostnader för tomma rum som avsetts för migranter. Det är förvisso onödiga kostnader, men låt oss se positivt på det hela. Det hade varit betydligt dyrare om rummen haft boende som skulle försörjas och följas av fler för framtida anhöriginvandring. Det hade inte gett rubriker utan betraktats som normalt.

Vi kan ju inte bara ta in män. Mängder av unga kvinnor med lämplig värdegrund behövs i närtid och anhöriga till de som redan kommit, kan förväntas söka sig hit. Kostnader inom flera områden som i socialtjänst, rättsväsende och vården slipper vi för de tomma rummen. Ren förtjänst för skattebetalarna i dagens Sverige.

Varje hotellägare vet att tomma rum inte ger intäkter, men det skriver media inte om. Det måste vara många uteblivna miljoner varje vecka för alla rum på pensionat, hotell och vandrarhem som normalt står oanvända. Det är bara när rummen saknar migranter som det är intressant för media att berätta om invandrarrelaterade kostnader.

Nu får kommunerna välbehövliga inkomster men slipper kostnader. En välkommen situation för både kommuner och uthyrare.

– Skönt så länge det varar, som bakterien sa.

Var pengarna kommer från brukar ingen bry sig om, när rummen är fyllda med rätta sortens gäster.

Anledning till de tomma migrantrummen beror på plötslig omsvängning i politiken. En tid fanns det inga gränser för hur många som kunde få komma. Plötsligt ändrade sig regeringen och beslutade om åtgärder den tidigare kallat främlingsfientlig när de framförts av ett parti som man pestförklarat för sin politik.

Situationen påminner om när man köpt tårtor till en fest som måste ställas in. Man får mumsa i sig så gott det går och trösta sig med att man har cognacen kvar och helt porslin.

Tänk så mycket inkomster de obebodda rummen skapar, även om det blir mindre städning. Om rummen haft sina migranter hade ju det framställts som arbets- och inkomstskapande.

Nu får vi glädja oss åt det vi har.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/499-kulturutbyte-med-raketforskare/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/501-vi-far-det-vi-betalar-for/

3 tankar på “500. TOMMA RUM KOSTAR

  1. STORT JUBILEUM HÄR PÅ HONESTY4U! 500 KRÖNIKOR HAR SKRIVITS!

    Mina fantastiska krönikörer har nu tillsammans skrivit 500 krönikor här under Your Chronicles.
    Inte nog med att antalet i sig är otroligt högt på denna korta tid, utan kanske ännu mer att krönikörerna uppvisat en fantastiskt hög kvalité överlag på sina krönikor.

    Jag måste här också passa på att ge ett speciellt erkännande till krönikören Jan Ivarson, som ensam svarat för cirka 350 av dessa 500 krönikor!
    Det är en produktivitet som är helt sanslös!

    Inte nog med att Jan uppvisar en exceptionell produktivitet, hans språkbruk, saklighet, värme, satir och humor är också blandat med en enorm kunskap.
    Jans krönikor uppvisar även en mångsidighet i ämnesvalen, som är få förunnat bland krönikörer i Sverige, vågar jag påstå!

    Som redaktör (eller vad jag nu är?) så kan jag bara lyfta på hatten för alla er som gjort Honesty4u till vad sidan är idag.
    Vi har återkommande läsare från 133 länder i alla världsdelar och nästan alla krönikor läses månad efter månad av en stor mängd läsare som också tipsar andra om läsvärda krönikor.
    Det innebär att ibland kan även en mycket gammal krönika plötsligt hamna på dagens tio-i-topplista.
    Det är exakt den bredden jag har velat eftersträva!

    Det enda smolket i glädjebägaren, är att alltför få bemödar sig med att ge er krönikörer lite uppmuntran och feedback för det oerhörda arbete ni lägger ner oavlönat.
    Vi får väl hoppas att dessa ord kanske får folk att börja inse, att lite uppmuntran kostar så lite men betyder så mycket!

    Återigen ett stort tack till er alla! Sträck på er!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

  2. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg och kommentarer här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT

    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på

    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    Kom ihåg att alltid ge krönikören som skrivit en bra krönika lite uppskattning med några rader i en egen kommentar!
    Tack på förhand!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.