552. IBLAND HAR AVSTÅND BETYDELSE


552. IBLAND HAR AVSTÅND BETYDELSE
av Jan Ivarson, 2017-04-26.

Utbildningsminister Gustav Fridolin förklarade nyligen att det inte är rimligt att vissa skolor har hög andel invandrade elever, medan andra har få, bara för att dessa ligger på avstånd från områden där invandrare bor.

Det får man ha förlåtelse för. Många anser det är rimligt att alla svenskar tar ansvar för migrationen som de flesta röstat för, med bland annat fördelning av invandrarbarn i skolorna. Avstånd får inte ha betydelse när det gäller unga svenskar. Föräldrar till barn i skola med invandrade elever får daglig kännedom om sitt ansvar, genom att deras barn pratar med dialekt och ord på invandrarsvenska.

Då det gäller äldre svenskar har däremot avstånd stor betydelse. Nyligen berättades det om en nittioårig kvinna som ansågs för kry för att få plats på särskilt boende, i synnerhet som hon hade barn som bodde i närheten.

Kommuner måste spara
För att kunna överföra pengar till migrationspolitiken måste kommuner spara på de gamla. Barnen får ta över ansvar för sina föräldrar, precis som det en gång var i bondesamhället, där de gamla bodde på undantag efter att barnen tagit över torpet.

Vi är på den vägen på flera områden. Krav har framförts att äldre skall lämna sina villor sedan barnen flyttat ut, om de kunnat finna egen bostad när invandrare har företräde.

Vi skall vänja oss vid att byta bostad
– Mitt hem är min borg, gäller inte längre. Trycket ökar för att svenskar skall lämna sina hem när barnen flyttat ut. Villaägare uppmanas bygga Attefallshus och hyra ut dem. Ingen berättar om besittningsrätt, höjt taxeringsvärde och problem för fastighetsägare att få hyresgästen avhyst.

Nya familjer med många barn anses behöva de äldres villor bättre. Ett problem är att en ny bostad inte sällan blir dyrare än den gamla villan, men det visar väl bara att äldre svenskar bott för billigt? De bör med vänsterliberala värderingar lägga sina besparingar på en dyr tvåa i ett nyproducerat lågenergihus och ställa sin villa till förfogande för barnfamiljer med bostadsbidrag.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/551-ska-vi-plocka-korsbar-i-min-tradgard/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/553-socioekonomiska-problem/

1 tanke på “552. IBLAND HAR AVSTÅND BETYDELSE

  1. Endast en mordvåg återstår som lösning, efter det att de problem du helt korrekt målar upp blir en verklighet. En omvänd mordvåg: På främlingar istället för på svennar, som nu är fallet.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.