429. SVENSKAR, TÄNK OM


429. SVENSKAR, TÄNK OM
av Jan Ivarson, 2016-03-10.

TÄNK OM försvaret skulle begära 30 miljarder för två år i extraanslag med motivering att kostnaderna blev större än budgetens cirka 45.

TÄNK OM de som förvaltar pensionskassorna skulle be regeringen om att få tillbaka de 250 miljarder regeringen Persson tog ur pensionskassorna. Det är så mycket pengar att alla förnuftiga förstår att det inte är möjligt. Så självklart att ingen i media diskuterar frågan.

Ingen i riksdagen lyfter den heller, men så är stora delar av oppositionen i maskopi med regeringen. Det viktiga är att vara mot ett parti de inte gillar, för att det förutspått migrationspolitikens konsekvenser.

TÄNK OM Banverket skulle begära 30 miljarder i tilläggsanslag för de närmaste två åren, för att öka järnvägstrafikens tillförlitlighet. De flesta anser det orimligt, även många i miljöpartiet. Istället för att få de spår man har att fungera, diskuterar man hellre planer på nya snabbtåg.

Frågor om finansiering dryftas inte. Dragkamp har utbrutit om vilka orter mellan ändstationerna som skall få den nya banan. Orter där tågen inte stannar, kommer inte vilja ha dem av miljöskäl.

TÄNK OM regeringen kunde avsätta 30 miljarder för en kanalbit som ersättning för den åldrande Trollhätte Kanal. Den som på allvar hävdar det, kommer att betraktas som Trollhätte Kanalje.

I SVERIGE ÄR DET BARA ETT OMRÅDE som kan begära tilläggsanslag på 30 miljarder kronor. Alla svenskar vet vilket, så det behöver inte skrivas.
Pengar tas från framtida generationer genom utlandslån, med nerdragningar i välfärden och vi kan se fram mot höjda skatter.

Så länge problemen inte blir synliga på folks granntomter hoppas partierna på väljarnas stöd.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/428-kaninerna/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/430-storregion-syrien/

 

 

2 tankar på “429. SVENSKAR, TÄNK OM

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.