329. VI HAR INTE GLÖMT FINLANDSBARNEN


329. VI HAR INTE GLÖMT FINLANDSBARNEN
av Jan Ivarson, 2015-09-12.

Vi som nu är pensionärer har inte glömt Finlandsbarnen som kom till Sverige under andra världskriget. Några påminner oss om dem i syfte att bereda vägen för fritt flyt för massinvandring.

Det är stor skillnad mellan de som kom på 1940-talet och de som kommer idag. Barn och vuxna som kom i förra århundradet kastade inte stenar på utryckningsfordon, brände inga hästvagnar och skapade inga utanförskapsområden.
Vi behövde inga separata badtider för män och kvinnor.

Finlandsflyktingar skapade inga områden med egna lagar dit få svenskar vågade sig in.
De krävde inte svenskars anpassning till sin livsstil, uppmuntrade av vänsteraktivister.
Vi såg inga stora samband mellan invandring och vissa brottstyper som våldtäkter och skottlossning. Flyktingar från Finland delade vår värdegrund, för att beskriva dem med ett nyord.

Media beskriver sällan orsaker till dagens flyktingströmmar. Dessa är avvikande värdegrund, religion och delvis medeltida värderingar.
De leder till konflikter och låg levnadsstandard. Det inför vi nu i Sverige.
Det framgår av växande utanförskap och fler bidragsberoende.

Invandrare har lägre sysselsättningsgrad och lägre löneläge än svenskar. Flyktingar från andra världskrigets länder, skapade inte nya medborgargrupper – papperslösa och tiggare – med särskilda rättigheter.
Därför har produktiviteten per capita planat ut.
Gamla svenska politiska partier har blivit svenskfientliga och mister väljare.

Våra senaste regeringar har inte skiljt mellan utlänningar som ordnat resor till Sverige och de som kommer hit. Politiker glider på motiven för stor invandring. Ibland framställs de som lönsamma resurser, men ibland vädjar de till solidaritet då anslagen av skattemedel måste ökas.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.