610. VÄLFÄRDEN I SVERIGE RASERAS


610. VÄLFÄRDEN I SVERIGE RASERAS
av Jan Ivarson, 2018-02-05.

När kostnaderna stiger blir det svårare att dölja omfördelningen av svenskarnas skattepengar till invandrare.
Få aktiva ekonomer i arbetsför ålder vågar berätta om vad som är på gång. Många av dem har högskolor och universitet som arbetsgivare. Om de för ut kunskaper som går mot den förda politiken riskerar deras institutioner mista anslagen och själva kan de bli omplacerade eller avskedade. De som vågar visa upp verkligheten är ekonomer och högskoleutbildade som är ekonomiskt oberoende genom att vara pensionerade eller arbeta utomlands. Ett fåtal kända ekonomer har vågat säga sin mening med korta inlägg.

Den pensionerade teknologie doktor Lars Bern, skriver i bifogad krönika om hur vår välfärd raseras. Höjd pensionsålder är ett drastiskt exempel som bara marginellt motiveras av att vi lever längre. Orsaken är en annan som stavas Invandring. Nerdragning i välfärden beror inte på pengar utan på hur de spenderas på migration menar Bern.

Nationalekonom Hans Jensevik visar i sina videos på Youtube (Alternativkostnaden), hur pensionärerna kommer få avstå pengar till ökande socialbehov för att försörja invandrare som inte är i arbete. Till det kommer att invandrare är lågt utbildade och sådana jobb blir färre bland annat genom Internethandel.

Våra gamla drabbas dubbelt, dels genom lägre pensioner, dels genom försämrad äldrevård när de inte längre klarar sig själva. En del svenskars pensioner kan vara lägre än försörjningsstöd för nyanlända (nytt ord som börjat användas för invandrare som anses som skällsord av rasister). Den utvecklingen insåg få av våra ekonomiskt svaga då de röstade.

Om du inte orkar läsa Berns krönika skall du inte klaga på långa vårdköer eller att du inte råd laga dina tänder!

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/609-integration-av-proffs/  

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/611-klarsynt-och-modigt/

1 tanke på “610. VÄLFÄRDEN I SVERIGE RASERAS

  1. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg och kommentarer här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT
    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på
    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    Kom ihåg att alltid ge krönikören som skrivit en bra krönika lite uppskattning med några rader i en egen kommentar nedan!
    Tack på förhand!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.