508. HJÄRNTVÄTTAD JOURNALIST


 

508. HJÄRNTVÄTTAD JOURNALIST
av Jan Ivarson, 2016-11-04.

Radio Väst förmedlade en intervju som väckte min nyfikenhet. Reportern ställde upprepade frågor till en person som hyrt ut lokaler till Migrationsverket, trots att de inte har några som skall bo där.
Av reportaget fick man uppfattningen, att reportern var kritisk till att fastighetsägaren hyrt ut lokaler som inte kommer användas och som skattebetalarna får betala för. Han återkom flera gånger till frågan, om det var moraliskt riktigt att göra en sådan affär.
Reporterns upprördhet blev inte mindre av att fastighetsägaren gav tydligt svar och menade att han inte rådde över den stolliga politik som länge förts, men att han spelade efter de regler som samhället har ställt upp.

Reportern ifrågasatte fastighetsägarens moral som hyrde ut till en verksamhet denne inte gillar. En del tänker så, men ställer inte liknande frågor när lokalerna fylls med migranter, oavsett vad hyresvärden har för åsikt om migrationspolitiken.

Tänk er en annan liknande händelse. Ett svenskt åkeri blir genom utländsk konkurrens tvunget att ställa av bilar och friställa ett antal chaufförer, men ingår samtidigt ett avtal med ett bilbolag att leasa tio nya lastbilar som det inte finns behov av.
Skulle en reporter från public service då vänt sig till bilförsäljaren som sålt bilarna och ifrågasatt om dennes moral, eller skulle reportern vänt sig till åkeriets ledning för att få dess förklaring?

Det senare är uppenbart men i invandrarfrågor är förnuftet avvecklat genom långvarig hjärntvätt.

Man får ha förståelse för att Migrationsverket under en tid kommer få betala för tomma bostäder när behovet minskar. Samhället sparar pengar för uteblivna personer som inte belastar andra välfärdssystem. Vid minskande behov är det förstås orimligt att nya hyresavtal tecknas.

Intervjun med fastighetsägaren visar exempel på en journalists hjärntvätt när det gäller frågor med invandraranknytning. Då ifrågasätts inte varför Migrationsverket hyr lokaler om inte behövs. Skulden läggs på uthyraren som får inkomster på vansinnet, som fastighetsägaren uttryckte sig. Sverige behöver fler som talar klarspråk.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/507-beslutet-om-mangkulturellt-land-paverkar-det-mesta/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/509-dorr-pa-glant-i-asiktskorridoren/

1 thought on “508. HJÄRNTVÄTTAD JOURNALIST

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.