324. DUMMA HAR SVÅRT ATT FÖRSTÅ


324. DUMMA HAR SVÅRT ATT FÖRSTÅ
av Jan Ivarson, 2015-09-05.

Kritiker av migrationspolitiken och sympatisörer med SD anses vara dumma. De dumma har svårt att förstå politikers agerande, om katastroferna på Medelhavet och på land som drabbar folk på flykt.

Politiker hävdar att de vill ta krafttag mot flyktingsmugglare samtidigt som de flesta länder i Europa inte vill underlätta invandring. Förklaringen är knappast att länderna vill ha del av fraktintäkterna.
Sverige sände fartyget Poseidon till Medelhavet för att hindra flyktingsmuggling men det har hela tiden varit del av smugglingen genom att inte återsända de man bärgat.

Poseidon skall hem igen och nu beskrivs beslutet mer sanningsenligt på nättidningen europaportalen.se: ”Sverige avslutar räddningsinsatser i Medelhavet.” Inget skrivs i media om hur arbetet gått med att hindra människosmugglingen som ursprungligen var uppdraget.

Korkade väljare förstår inte logiken i, att regeringar kritiserar de som vill se mindre invandring och samtidigt förhindrar flyktingtrafiken.
De lågutbildade undrar varför regeringar inte beordrar stora fartyg till hamnar i Nordafrika för att hämta alla som vill till Europa.

Svenska regeringsföreträdare menar att invandring är nyttig, så varför köper de inte äldre sjövärdiga passagerarfartyg för att hämta flera hundra personer. Då de kommit till vårt land kan fartyget bli tillfällig bostad åt nysvenskarna i årtionden. Bert Karlsson kan bli redare och kringgå strandskyddslagen med nya sea lodge.

Europas länder är delaktiga i tragedierna, genom att inte resolut återsända alla illegala eller genom att underlätta för dem.
Kan det bero på hyckleri som framtvingats av vänsterliberalt debattklimat?

Jan Ivarson
Politiskt oberoende

3 tankar på “324. DUMMA HAR SVÅRT ATT FÖRSTÅ

 1. Tack Agerstig för din uppskattning.
  Visst funderar jag på att sluta skriva när det inte ger någon större respons. Jag vet lite om hur många som läser Honestys krönikor, men får en viss uppfattnings av WordPress tio-i-topp-lista och tidpunkterna mellan de tio senaste inloggningarna.

  Jag behöver inga berömmande ord men visat intresse genom att mina krönikor kommenteras. Då känns det meningsfullt att skriva. Roligast är förstås med kommentarer som delar eller kompletterar det jag skrivit, men även saklig kritik skulle vara uppskattad. Jag förstår att mina åsikter inte kan passa alla och att vissa av mina tankar kan ha tillkommit utifrån felaktigt underlag. Då är det bra att bli upplyst av andra.

  Låt oss arbeta tillsammans för ett bättre Sverige.

  /Jan Ivarson

 2. Jag undrar om det råder något slags generellt förbud mot att kommentera här och ge en av Sveriges skickligaste krönikörer lite uppskattning för det arbete han lägger ner?
  Han skriver mödosamt för dig nästan varje dag, är det inte värt lite uppskattning?

  Jag säger i alla fall, tack för dina fantastiska och välskrivna krönikor Jan!
  Jag är oerhört imponerad av din enorma produktion av nya tänkvärda alster.

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se

Ange din e-postadress och kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.