454. VI MÅSTE LÄRA OSS ATT SE SAMBANDEN


454. VI MÅSTE LÄRA OSS ATT SE SAMBANDEN
av Jan Ivarson, 2016-05-24.

Flera insändare i lokalpressen har handlat om nerdragningar i vården, som man menar lägger en död hand över landsbygden. Brastad, kommunen Lysekils största samhälle efter Lysekils stad, ser ut att bli av med både vårdcentral och apotek. Oron är berättigad.

Neddragningarna drabbar värst de som inte kan ta sig med egen bil till annan plats för att få hjälp. På landsbygden måste man vara så frisk att man själv kan åka flera mil för provtagning och enklare vård.
Den så vackert kallade ”Närhälsan” omvandlas till ”Fjärrhälsan”.

En majoritet av väljarna har röstat för politiken som ger denna effekt, utan att inse konsekvenserna. Orsak till den pågående försämringen beror på gigantisk omfördelning av skattepengar, hundratals miljarder per år!

För årtionden sedan dränerades försvaret och infrastrukturen. Nyligen fick Migrationsverket tilläggsanslag för ett par år, i storleksordningen en tredjedels försvarsbudget! Sedan några år har vården drabbats med nerdragningar, ökad arbetsbelastning och låga löner.

Migrationspolitiken dränerar landet med direkta kostnader till Migrationsverket och indirekta kostnader till områden som rättsväsendet, vården och försäkringsbolagen. Samtidigt ökar befolkningen med delvis nya behov. Det märks i tandvården för de som har råd att betala och i sjukhusen.

Svenskarna har rätt att öppna landet för utlänningar men måste då acceptera nerdragningar på andra områden. Solidaritet är inte gratis. Ger vi bort våra pengar bör vi inte klaga.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/453-e-bocker-motarbetas/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/455-medias-ordval/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.