167. ARBETE FÖR HENNE OCH HONOM


167. ARBETE FÖR HENNE OCH HONOM
av Jan Ivarson, 2014-10-07.

Tidningar har artiklar som beklagar att det fortfarande är för många män i bolagsstyrelser och i politiken. Vi har kunnat läsa: ”Männen fortsätter dominera politiken”. Rubriken hade lika gärna kunnat vara – Kvinnor saknas fortfarande i politiken. Så skrev man inte för det är mer i tiden att kritisera män och framställa kvinnor som förtryckta.

Kvinnor har svårt att hinna med yrkesarbete, hem och uppdrag i politiken. Fortfarande tar kvinnorna större ansvar för barn och hem, än männen. Så har det varit i mitt äktenskap där hustrun mest varit hemma för vård av barn och frisk man. I våra barns familjer är uppdelningen mer utjämnad, men inte helt. Männen byter hjul, fixar tekniska fel och kör trädgårdsmaskiner. Hustrurna handlar sängöverkast, planerar matinköp, tvättar och pyntar hemmen.

Den hållbara livsstilen lägger troligen mer hemarbete på kvinnors, än på mäns fritid. Det måste samhället respektera och inse att det inte är rimligt med lika många kvinnor i politik och föreningslivet. Måste jag ta skydd nu?

Radion har berättat om en kvinna som fått barn, efter att ha fått en ny livmoder från en sextioårig kvinna. Nu undrar jag om en man kan få donera en testikel till en annan man? Det skulle kännas jämlikt på något sätt.

Ett annat aktuellt fall jag smygläst om, på en enligt mångas uppfattning olämplig nättidning, handlar om ett vitt lesbiskt par som efter insemination fött ett oväntat mörkhyat barn. Paret har därför stämt spermabanken som tillhandahållit tjänsten. Kunderna kan förstås begära att banken håller reda på olika länders valutor.

Jan Ivarson

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.