253. SKATTER FÖDER LATHET


253. SKATTER FÖDER LATHET
av Peter B., 2015-03-20.

En gång i tiden bestod Sverige av de fyra stånden Adel, Präster, Borgare och Bönder, ja och en Kung eller Drottning naturligtvis.

Ibland smög sig en, säkert ganska rultig kronkalle med flottiga läppar in på gårdarna och snodde det tionde, det vill säga tio procent av verksamhetens intäkter. Han var säkert lika illa omtyckt då som nu.
Men så var lagen skriven och de som hade några tänder gnisslade dem säkert men betalade. Trots allt gick ju en stor del till att bevara landets trygghet och att upprätthålla fattighemmen.

Käringar, gubbar, barn, halta och lytta, alla stackars jävlar knotade på sex dar i veckan utan undantag. Den stora glädjen var nog lördagskvällarna, när folk nynnandes drog iväg på logdansen.

Med ett par rediga dragnaglar innanför västen, snackades det garanterat högt om ”prästjävelns” och ”fogdefans” ljusskygga skatteaffärer.
Detta kunde man göra utan att bli sedda som farliga individer i lokalblaskan på den tiden, för den ack så rike, före detta kommunisten Robert Aschberg var inte född ännu.

Åren gick och årsringarna i släktträden växte. Under en förmodligen skitkall novemberdag anno 1881 föddes för arbetarna på den tiden, en underbar ideologi, Socialdemokratin.
Med tiden kom det att bli en maktfaktor som ömsom vann och ömsom förlorade valen.
Skatterna ökade naturligtvis i takt med folks intäkter, oavsett vilket parti som regerade, och nu kunde man tack och lov på grund av detta, bland annat få en viss ersättning för skador och sjukdom som man fått via kneget.

Nu pallar jag inte att redogöra för vartenda år som gått sedan dess.
Vi hoppar därför till sextiotalets slut, när en tillfällig OMS på 4,2 % blev till en permanent MOMS på nuvarande 25 % och skattetrycket i övrigt ökade i en,
(hipp, hipp hurra) socialdemokratisk anda, allt för att alla skulle må bättre.

En begynnande flumvänster och allehanda sömniga individer började se sin chans att sjukskriva sig, för just ingenting värre än trötthet med full betalning, (jo fan, jag har knegat med en hel del sånt patrask).
Med tiden fick vi en ny sjukdom, ”måndagssjukan”. Den sjukdomen är vi nog det enda landet i världen som fått brottats med.

Nu finns det personer som verkligen behöver detta skattefinansierade stöd på grund av olika skador, åkommor och på grund av arbetsbrist, det är dem väl förunnat.
Det som en gång började med en så grymt fin tanke, har nu mer eskalerat och blivit accepterat som en form av den lates lön. Oftast är det folk som gapar om lika hit och lika dit, utan att ägna en tanke på att själva gå till kneget.
Personligen anser jag att de snor stålarna från de som verkligen behöver dem!

Per dags dato har det blivit så illa, att man kan likna den politiska gröten som kallas 7-klövern för en övergödd jäkla drottningmoder i en myrstack.
Där ligger hon i sin egen varma håla och inte vet ett skit om vad som händer runt om i stacken.
Sitt senaste påfund, att invitera myror från andra stackar för att knega och betala skatt till just henne, tycker hon är genialt.
Vad hon inte fattar eller ser, är att dessa myror fullständigt skiter i stackens förfall.
De vill endast ha sötebrödet och vara lata tillsammans med stackens andra latmaskar utan att bidraga med ett jota. Om några år har den förr så vackra, men otroligt skattetyngda stacken troligen fallerat till en barrhög i en skog,
på grund av maktens okunskap och alltför många knegares lathet.

PS. Varför läser du hela denna krönika, har du inte ett kneg att utföra? DS.

Peter B.

5 tankar på “253. SKATTER FÖDER LATHET

  1. En solskenshistoria som gick i moln var den övergripande låglönesatsningen som LO och SAF hade kommit överens om att arbetsgivarna måste höja lönen för de lågutbildade! Det här skedde i 80-talets början och sossarna kände sig så präktiga som ett så kallade arbetarparti som gick storfinansens ärende!
    Detta var påtagligt redan på 60-talet när LO pampen stöttade storfinansen med att importera billig arbetskraft till Sverige! Så alla ni väljare borde skämmas som stöttar sossarnas bedrägliga parti!

    Hur gick det nu med låglönesatsningen fick de lågavlönade högre lön? Ja, det fick alla som tillhörde LO och betalade sin fackföreningsavgift. Nu kunde man lätt tänka sig hur generösa arbetsgivarna var att höja lönen för dessa lågavlönade.
    Men arbetsgivarna höjde inte lönen för någon utan de lågavlönade betalades av de högavlönade som blev utan löneökning i tre år i rad, deras löner fördelades på de lågavlönade!
    Allt ifrån den fula uppgörelsen mellan LO och SAF så blev jag LO fiende och var och en kan ju förstå vad jag gillar Stefan Löfven och dessutom som en skurk till Statsminister!?

  2. Jag tog mig friheten då myrorna upptog mitt intresse, i egenskap av biolog förstår jag sammanhanget mellan insekter och däggdjur.

    Tack Peter det gjorde du bra.

    Mvh
    den politiska flyktingen
    Stefan Bruér

    • Vi försöker väl så gott vi kan Stefan, att förmedla ett budskap på olika sätt.

  3. Läser i egenskap av pensionär efter ett arbetsliv med ständigt övertidsarbete som möjliggjort att min pension räcker till för ett drägligt liv.
    Tack Peter B för en rolig och beskrivande krönika om vårt lands utveckling.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.