311. DÖMA I MIGRATIONSMÅL


311. DÖMA I MIGRATIONSMÅL
av Jan Ivarson, 2015-08-04.

Tidningen Bohuslänningen har under ”Åsikt” en artikel i vilken författaren Adam Frändelid (V) framför synpunkter under rubriken ´SD-nämndemän bör inte döma i migrationsmål´. Frändelid förmedlar synpunkter i kraft av nämndeman i Vänersborgs Tingsrätt.

Frändelid konstaterar att över 8 000 nämndemän nomineras av politiska partier och menar att med nämndemän får politiker insyn i den dömande verksamheten. Avsikten är att partierna skall få inflytande över domstolarnas verksamhet, inte sitta där för att lära sig. Frändelid menar att SD-politiker är mer restriktiva då det gäller att döma i migrationsfrågor. Det är naturligt. Frändelid utgår från att hans vänstersyn är den normgivande.

– Tänk om det är så att många domar döms för frikostigt och orsakar miljonkostnader och sociala problem?
De flesta politiker tillhör ju partier som står för stor invandring som de uppenbart inte klarar av. Därför tar de till rasism i brist på argument.

Nämndemän utgör representanter som företräder väljarna och SD representerar en stor och växande andel av väljarna.

Nyligen kom en dom i en hovrätt (utan nämndemän) som gav uppehållstillstånd till en utlänning för att denne inte ansågs kunna försörja sig i sitt arabland.
Med sådana domar behövs ett starkare SD för en uppryckning av rättsväsendet.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 tankar på “311. DÖMA I MIGRATIONSMÅL

  1. Man kommer osökt att tänka på frågan: Är Kommunism, socialism, mäktiga politiker, (DET var ALLA politiker i de gamla kommunistika länderna med DDR i spetsen) – mer värda än en Sverige- Demokratisk åsikt? – Så den absolut viktigaste frågan: Vem skall få göra åsiktsväreringar ??? Det skall tydligen bara Adam Frändelid, och hans politiska partivänner, få göra. R. Quiding

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.