259. FEMINISTISK POLITIK FÖR UTLANDET


259. FEMINISTISK POLITIK FÖR UTLANDET
av Jan Ivarson, 2015-03-26.

Vår feministiska regering har visat vägen men mycket återstår för att införa rätta värderingar i världen. Bara Sveriges politiker vet vad som är rätt och fel och vad som är god moral. Det är den kulturen vi svenskar uppfostrats med av politiker och media de senaste åren.

Föräldrar visste förr i tiden, att det tillfälligt kunde kosta en del i relationerna med deras barn när de uppfostrades. Men det var förr. Nu i lösdriftens tidevarv får barnen mest uppträda som de vill och vi kan se resultaten i skolorna. Men än finns det familjer som har väluppfostrade barn även om de blir färre.

I det internationella umgänget vill vår feministiska regering sprida sina värderingar till andra länder. Den gör det märkligt nog på ett sätt som föräldrarna uppfostrade barn i förra århundradet, med klara besked om hur man inte får uppföra sig. Det leder förstås till protester.
Den tydlighet politiker inte vill att svenska föräldrar bör tillämpa på sina barn, anser regeringen är tidsenlig i diplomatiska kontakter med andra länder.
Få svenskar tycker det är rimligt att döma en brottsling till tusen piskrapp men vill man ha goda förbindelser med ett annat land, bör man framföra kritiken på ett genomtänkt sätt och hålla ingångna avtal. Reaktionerna från det kritiserade landet lät inte vänta på sig.

Nu får regeringen ägna sig åt att pudla och trösta det tillrättavisade landet så de i bästa fall fortsätter köpa åtminstone lite kulor och krut från oss. Diplomatin skall helst bedrivas så att den är tydlig utomlands men så omärklig som möjligt på hemmaplan. Här har regeringen goda förutsättningar efter åratals retorik på hemmaplan om migrationspolitikens lönsamhet som påståtts vara en resurs, trots att den årligen kostat väljarna många miljarder, mångdubbelt mer med än vårt försvar. Det får än dyrare krut om exporten minskar.

Vi får vara glada åt att vår minister inte tog ut svängarna mer. Man kan man vänta sig lite av varje av en regering som kallar sig feministisk. Med tanke på den politiska retoriken i vårt land, var steget inte långt borta att kritisera andra länder för att de inte har fler kvinnor och homosexuella i sina regeringar. Vi har hittills sluppit svensk kritik om att andra länders nyhetskanaler inte har kulturbreddande nyhetsförmedling och underhållning med stor andel artister med utländskt ursprung.

I bästa fall har det som inträffat i det fördolda lett till eftertanke, så att vi slipper regeringsföreträdare som agerar utomlands med regnbågsmålade naglar och andra uppseendeväckande attribut som kan irritera folk med andra värderingar, än de som utvecklats i vårt land under ett årtionde.

Det är skillnad på att säga upp ett avtal och att inte ingå ett nytt.

Jan Ivarson
politiskt oberoende

1 tanke på “259. FEMINISTISK POLITIK FÖR UTLANDET

  1. Bra Jan! Att vara diplomat ställer lite mer krav på personen än nymålade naglar. Endast grundskola är knappast en tillräcklig grund för att bli statsminister eller utrikesminister! Det finns minst tusen bättre sätt att uttrycka kritik än den klumpighet som utrikesminsitern stod för.
    Dessutom är det rent ynkligt att se att nu passar det med att be kungen rätta till fadäserna! Om jag inte minnns fel så var det sossarna som skränade högst om att införa republik i Sverige på 60-talet. Efter träget arbete så lyckades man med att reducera kungens makt 1974. Makten vår kung hade innan denna reform var högst begränsad.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.