530. EN DUKTIG POLITIKER HAR TRÖTTNAT


530. EN DUKTIG POLITIKER HAR TRÖTTNAT
av Jan Ivarson, 2017-02-03.

Bohusläningen skrev att Maria Forsberg (S) lämnar sina uppdrag i Lysekil som bland annat socialnämndens ordförande. Kommunen mister en duktig politiker.

Det är tråkigt men förståeligt. Jag har bara träffat Forsberg en gång i ett uppriktigt samtal om Skaftöhemmets föreslagna avveckling. Vi hade olika åsikter men Forsberg visade stor kunskap och gav klara besked. Med de pengar nämnden får disponera för äldrevård, är avveckling av Skaftöhemmet bästa sätt att använda pengarna, menade Forsberg. Så kan det mycket väl vara, även om jag som skaftöbo tycker det är en sorglig utveckling.

I diskussionen med Forsberg lät jag förstå att skaftöborna kan få gå från ord till handling. En stor del av väljarna har lagt sina röster på partier som varit för obegränsad invandring.

– Vi har råd hjälpa andra har det hetat.

Konsekvenserna av massinvandringen sprider sig från staten ner till landstingen och kommunerna. Landstingen har inte råd med den vård svenskarna förväntar sig. Kommunerna har ännu inte sett konsekvenserna fullt ut. Det är framsynt om man inom socialnämnder tar höjd för kommande kostnader som följd av massinvandringen.

Regering och gammelmedia förtiger migrationens kostnader. Om man räknar in sekundära kostnader som för rättsväsende och vård, uppskattar kunniga ekonomer kostnaden till ca fem försvarsbudgetar, 250 miljarder kronor per år. Då skattehöjning och upplåning endast utgör en mindre del av behovet, måste resten tas från övriga områden. Järnväg och försvar är redan tömda. Nu återstår att skära i välfärden.

Brist i kassorna leder till att det svider bland politiker. De har länge hävdat att man inte får blanda in migrationens kostnader då andra områden diskuteras. Nu är det precis det de tvingas göra med beslut om obehagliga nedskärningar, även om de i det längsta förnekar att det finns samband.

Varför är migration undantagen fri debatt?

Få hade velat strypa debatten om en kommun förbyggt sig på stadshus och idrottshallar. Då hade kostnader fått jämföras och ifrågasättas.

När det blir svårt få fram pengar till angelägna områden börjar politiker klösa varandra. Vi har bara sett början på förändringar i politiken.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress så att vi kan blockera eventuella skitstövlar!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/529-var-ar-du-pa-godhetsskalan-0-till-10/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/531-svenska-spraket-skall-bytas-ut/

1 thought on “530. EN DUKTIG POLITIKER HAR TRÖTTNAT

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.