646. SOMMAREN DÅ SLANGARNA TOG SLUT


646. SOMMAREN DÅ SLANGARNA TOG SLUT
av Jan Ivarson, 2018-08-15.

Bloggen Anybodys-Place (A-P) har en eldfängd artikel om politik och skogsbränder. Myndigheten MSB verkar tagen på sängen och den relativt nytillsatte chefen tänker kanske ”ur askan i elden” efter att ha lämnat Polisen.

A-P skriver ”MSB – Myndigheten för genuskodat Samhällsskydd med viss Beredskap”. MSB har blivit en tandlös plats för bekväma jobb med lite verklighetsförankring. Brist på samordning tycks ha varit ledstjärnan. Ambitionen verkar ha varit att i största möjliga omfattning hålla nere kostnaderna så landet får råd att framstå som humanitär stormakt. MSB har fått pengar för genusanpassning av verksamheten, flumbaserad verksamhet som tar kraft från vettigt arbete.

Sverige har inga brandsläckningsplan och försvarets helikoptrar kan inte användas för de har ingen krok att lyfta vattenbehållare med! Om de hade haft det hade de varit för dyra att använda och personalen inte varit tillgänglig. Försvaret har litet intresse att delta. Det får ingen ersättning, utan måste ta pengar ur det magra försvarsanslaget. Politiker lär ha bestämt att försvaret inte skall delta i civilförsvaret men det verkar alla berörda inte veta om.

I brist på egna resurser får landet med en feministisk regering be om hjälp från andra länder. Lilla Portugal har sänt brandsläckningsplan. Brandbilar från andra länder kör i kolonner från Europa upp i Sverige för att nå brandplatserna, medan skog brinner dygn efter dygn. Visst är det en exceptionellt varm och torr sommar, men den visar tydligt hur dåligt förberedda vi är.

Brandslangarna har tagit slut. Landets enda tillverkare har kallat in folk från semestern för att göra slangar. Media har häcklande skrivit att slangfabriken tjänar på bränderna, men skriver inget om att de själva gör det på att sälja lösnummer om bränderna.

http://anybodys-place.blogspot.com/2018/07/msb-myndigheten-for-genuskodat.html

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/645-inte-fel-pa-arbetsmarknaden-utan-pa-migrationspolitiken/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/647-vardegrunden-som-gick-pa-grund/

 

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.