308. DET VETE KATTEN SVT


308. DET VETE KATTEN SVT
av Jan Ivarson, 2015-07-26.

De flesta känner skämtet om vad som gäller, kartan eller verkligheten, om de inte överensstämmer. Det bör man fundera på hos Sveriges Television. SvT har inte rapporterat den senaste opinionsmätningen om de politiska partierna, där (SD) ökat och blivit näst största parti. Den verkligheten vill man inte berätta.

Vi har hört liknande från diktaturer, men trodde inte det skulle hända i Sverige. Det säger mycket om public service, vars trovärdighet är avtagande från en redan låg nivå.

Som pojke var jag en sommar hos min mormor. Hon hade katten Lotta. Lotta ville gå in och ut ur huset fler gånger per dag, så vi turades om att öppna och stänga dörren för henne.

Mormors hus låg på en höjd där det ofta blåste. Man fick hålla hårt i dörren och öppna den lite för att den inte skulle blåsa upp. Mormor lät därför vända dörren så att gångjärn och lås bytte sida. Det passade vindriktningen bättre. Alla var nöjda med dörrvändningen utom Lotta. Hon fick det väldigt ansträngande en hel sommar genom att åla sig genom dörren där hon tidigare gått, men som nu var gångjärnssidan. Det tog Lotta en hel sommar innan hon lärde sig att acceptera förändringen.

Ett människoår motsvarar ungefär sju kattår. För SvT är det omvänt. Det kan ta företaget sju svåra år att rätta sin politiska karta efter den förändrade politiska verkligheten, om ledningen inte blir utbytt.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 thought on “308. DET VETE KATTEN SVT

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.