715. FÖRSVARSUPPGÖRELSE SOM SPRACK


715. FÖRSVARSUPPGÖRELSE SOM SPRACK
av Jan Ivarson, 2019-06-05.

Regeringen och nästan alla partier är överens om att försvaret behöver förstärkas. Tyvärr vill regeringen inte lova några pengar.
Varför skulle den det? Migrationspolitiken har ju påtvingats landet utan konsekvensanalys och redovisning av alla kostnader.

Regeringen avsätter och redovisar miljarder för direkta kostnader till Migrationsverket och till kommunerna för de två första åren av anvisade migranter. En flora av pengar anvisas dessutom för integration.
Pengarna går till invandrarföreningar som hindrar integration, genom att hjälpa invandrare befästa sin värdegrund i Sverige. Röster kostar.

Makthavarna växlar mellan kullerbyttor om att invandringen stundom är lönsam och ibland skall vi öppna våra hjärtan, när nya miljardanslag är på gång.
Stora indirekta kostnader drabbar landet vid en snabb folkökning med svåranställbara personer. Det talar politiker inte om.
Enorma kostnader göms i anslag för svenskarnas välfärd, som för rättsväsende, vård, och boende, för att inte uppröra väljarna.
Ökad befolkning kräver bostäder och infrastruktur för människor som de i hög grad inte kan betala för. Vården belastas av nysvenskar med nya åkommor och skottskador.
Socialtjänster, advokatföretag, tolkar och hemspråkslärare, bildar en migrationsindustri som försörjs med skattemedel. Kostnaderna för detta får vi inte veta, men vi ser konsekvenserna genom sparkrav, personalbrist och köer.

Malin Björk (V) säger i Svt2, att Europa är en rik kontinent som har råd ta emot folk som flyr krig. Bara en liten del är flyktingar, men det säger hon inte.
Majoriteten har inte asylskäl. De söker bättre liv än vad deras värdegrund kunnat åstadkomma i länder de lämnar. Den värdegrunden vill de flesta ha kvar och blir svåranställbara i generationer.

Om regeringen årligen kan omfördela fram miljarder kronor för massinvandring, kan den vilja göra det även för försvaret. Kanske funderar man på hur en del försvarskostnader skall kunna överföras till kommuner och regioner.
Ett hemvärn som bekostas av kommunerna och regementen som finansieras av länen. Det är ju de som får nytta av alla nya tjänster, kan man komma att anföra.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 714. INVANDRING BLEV UNDERSKOTT I 69 KOMMUNER

Nästa krönika: 716. ELKRIS LURAR RUNT HÖRNET

1 thought on “715. FÖRSVARSUPPGÖRELSE SOM SPRACK

  1. Stämmer verkligen, det som är skrivet, Sanningen om Sverige.
    Precis som verkligheten om vad som sker

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.