348. ÖVERHETENS PÅBUD


348. ÖVERHETENS PÅBUD
av Jan Ivarson, 2015-10-14.

En gång i tiden var alla tvungna säga att jorden var platt. De som antydde annan åsikt fick snabbt göra avbön eller hamna i onåd och få lämna jorderiket på plågsamt sätt.
I religionens namn förekom även häxprocesser. Kvinnor som i vissa avseenden var avvikande eller obekväma med fel värdegrund, kunde förklaras vara häxor. De kastades i vatten. Om de flöt var de häxor, om de inte flöt var de oskyldiga, till föga glädje då de drunknade.
I våra tider är vi mer humana. Nu nöjer vi oss med att frånta folk fackliga uppdrag och begränsa karriären. Då liksom nu, var det folk med makt som bestämde om rätt eller fel.

I vår tid kan häxornas sjunk- och flytförmåga jämföras med hinder som EU lagt ut. De som klarar sig över hindren ges i allmänhet uppehälle, medan de som vill se effektivare hinder kallas främlingsfientliga.
Det är svårt att förstå logiken.
För en enkel gräsrot framstår alternativen för vår tids flyktingströmmar vara antingen effektiva stängsel och återsändande av dem som slunkit igenom, eller laglig trafik. Idag är det istället hinder i kombination med belöning till dem som klarat sig förbi. Sådana tankar kan bara vara framsprungna ur politiska krumbukter.

I våra dagar måste vi tro att medelålders män är pojkar. Staten har byggt upp boende med dygnet-om-tillsyn för barn som rest ensamma över stora delar av jorden.
Den som hävdar annat kallas rasist eller främlingsfientlig och karriären riskerar gå upp i rök som från ett häxbål.

Vi måste tro att alla asylsökare har lämnat en krigszon trots att många, kanske de flesta, kommer från angränsande områden. På sin resa till Sverige har de passerat flera länder där de inte bara kunnat söka asyl, utan också borde ha gjort det.
Dessa länder låter bekvämt asylsökarna resa vidare till försörjning i annat land. Så tillämpar de EU:s regelverk.

En stor del är ekonomiska flyktingar som väljer Sverige för att få det bra ekonomiskt här, men en ökande del väljer att leva som illegala. De får billigare vård än svenskar. Asylsökare lämnar länder med låg levnadsstandard och konflikter som i hög grad beror på ländernas värdegrund. Den tar de med sig till Sverige.

Gärna tuffa regler på pappret – men omoraliskt att följa dem, är vänsterliberala värderingar som präglar flera EU-länders media.

Åsa-Regnér-och-ensamkommande-barn
Barnminister Åsa Regnér poserar på en bild med en invandrarman som kallas barn.

Barnet och ministern ser ungefär jämnåriga ut. Om mannen är barn så är rimligen ministern det också. Det kan förklara att hon beter sig som ett barn. Hon är exempel på, att våra politiker inte lever i verkligheten! De försöker med fanatism och verklighetsflykt övertyga om uppenbara lögner som raserar vårt välstånd. Vi borde skippa sådant i ett utvecklat land.

Till skillnad från medeltiden är det nu svårare att lura folket. De flesta är ännu läs- och skrivkunniga och har tillgång till Internet. Fast våra politiker gör vad de kan för att ta tillbaka utbildning och läsförmåga. Ett sätt är att sätta invandrarelever med dåliga kunskaper i bland annat svenska, i klasser med svenska barn. Då blir det jämställt – lika dåligt för alla.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

2 tankar på “348. ÖVERHETENS PÅBUD

  1. Bra skrivet. Politikerna lurar oss hela tiden och en del går på det, vilket de vill. Men tack och lov inte alla.

  2. Tack för ett välskrivet inlägg, som är bra beskrivning av den verklighet vi lever i, men som döljs i miljoner lögner.
    Arne Löfström

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.