22. Erik Andersson intervjuas om minoritetsregeringen.


22. Erik Andersson intervjuas om Sveriges nya minoritetsregering och dess möjligheter att regera. Kommer det att bli nyval och i sådana fall när? 2014-10-16.


Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna intervju eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera intervjun nedan. Det är alltid trevligt med lite feedback.
Det går även att visa ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående intervju: https://honesty4u.wordpress.com/your-voice/21-ali-intervjuas-om-tiggeri-och-zigenare/

Nästa intervju: https://honesty4u.wordpress.com/your-voice/23-erik-andersson-intervjuas-om-det-stundande-nyvalet/

8 tankar på “22. Erik Andersson intervjuas om minoritetsregeringen.

  1. Kan man få lite mer konkret information om de förmåner invandrare och sk ”papperslösa” får..ta tandvården för 50 kr. Gäller det verkligen ALL tandvård..bryggor, kronor inplantat eller är det bara akuttandvård som det täcker?

    • Hej Gunnar!

      Det gäller all sådan tandvård där man inte kan vänta med behandling.
      Detta är naturligtvis i grunden väldigt luddigt och kan i princip betyda vad som helst i verkligheten. Om patienten säger, ”- jag klarar inte av mer smärta från denna besvärliga tand”, så är det ju bara för tandläkaren att fixa till på bästa tänkbara sätt för patienten.
      Eftersom att tandläkaren får betalt oavsett, så blir det ju även en god affär för tandläkaren!

      Så länge det handlar om pengar, så får man ju inte vara så blåögd och tro att både patient och tandläkare bara väljer det enklaste och billigaste alternativet.
      Att välja det billigaste lär dock vi vanliga skattebetalare få göra, eftersom vi i grunden både får betala för den ”papperslösa” (kriminelle invandraren) samt för oss själva.
      Många svenska fattigpensionärer har ju ofta inte ens råd att gå till tandläkaren, trots att dessa personer har byggt upp den välfärd vi idag gödslar på de som till och med befinner sig i Sverige olagligt!
      Låter detta vettigt? Mitt svar är ett rungande NEJ!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

    • Hej Gunnar.

      Enligt Tandvårdslagen är det som Lars skrev omedelbar tandvård som priset gäller, vilken definieras av tandläkarna. Nu finns det tandläkare som erbjuder tandvård pro bono för tiggare, samtidigt är pensionärer och många andra svenskar tandlösa eftersom de måste betala vanlig tandvårdstaxa. Om svenskar tvingas betala tusenlappar i avgift för tandvård som inte kan anstå, trots att svenskarna redan betalar för tandvården via landstingsskatten, uppfattar jag det som skamligt att människor som aldrig betalat en krona i skatt eller gjort någonting för Sverige ska få tandvård praktiskt taget gratis.

      Svenskar som behöver dra ut visdomständer tvingas betala för det, och visdomständer handlar inte om misskötsel utan det är något man inte kan rå för, vilket borde kunna klassas som sjukvård som inte kan anstå. Det finns dock svenskar som har rätt till avgiftsfri akut tandvård, det gäller dem som gör en insats i Försvarsmakten där skattebetalarna står för akut tandvård för dem som riskerar livet för att försvara riket.

      Allmänt anser jag att avgifter för både sjukvård och tandvård bör sänkas, och staten borde kompensera avgiftssänkningarna genom omprioriteringar i statsbudgeten från exempelvis Palestinabistånd till anslagsökningar för landstingen. Att våra ledande politiker sänder ut signaler om att människor som uppehåller sig illegalt i Sverige får tandvård på bättre villkor än svenskarna medför att Sverige blir en starkare asylmagnet än vad vi var innan. Om människor söker asyl i Sverige men får avslag kan de ändå leva bra här jämfört med i andra länder där polisen aktivt söker upp illegala invandrare för att verkställa utvisningsbeslut.

  2. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT
    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på
    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

  3. En av anledningarna till att brottsligheten är låg på Filippinerna, är ju att asiater generellt sätt alltid är mindre kriminella, än andra etniska grupper. Dessutom har homogena länder alltid lägre kriminalitet, än vad mångkulturella samhällen har. Det har dels att göra med rotlöshet och ämnet vidrörs i denna intervju, där det påpekas att den som känner samhörighet, då även har en vilja att agera hederligt. Detta försvinner när samhällen blir mångkulturella

    • Hej Johan!

      Du har säkert rätt i din kommentar.
      Jag tror även att den kanske viktigaste faktorn för låg kriminalitet, handlar om uppfostran från föräldrar och därmed hur väl samspelet mellan unga och gamla fungerar.
      Här på Filippinerna exempelvis, ser alla upp till de äldre och frågar alltid de äldre om råd, då dessa har längre livserfarenhet.
      Här tar man även hand om sina gamla mamma, pappa, farfar och mormor på ett helt annat sätt än hemma i Sverige.

      På Söndagen då de flesta är lediga åker hela familjen till någon vacker strand. Där sitter man hela dagen och äter, badar och har kul tillsammans och självklart är morfar och farmor med också. Sammanhållningen här är fantastisk att skåda!

      Det här skapar också en god respekt hos de unga personerna, som lär sig att värdesätta de äldre och alltid se till att hjälpa dem när de så behöver.
      Allt sådant minskar kriminalitet och skapar en enorm skamkänsla hos någon som blir ertappad för något brottsligt. De har ju därmed brutit det förtroende de äldre givit dem med sina goda råd.

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  4. Fint att glöden finns kvar, Lars. Mycket intressant intervju, särskilt när en för hemsidan aktuell krönikör gästar dig genom Skype. Ni är båda väl insatta och har mer att ge, hoppas på fortsatt samarbete och att intresset från fler ökar. Stycken som detta bör uppmärksammas mer. Keep it up.

    • Hej lezahr!

      Skoj att du gillade intervjun. Det är lätt att göra en intervju med en kunnig man som Erik Andersson!
      Jag är övertygad om att han kommer att ställa upp på fler intervjuer.
      Tack också att du tog dig tid att kommentera här på Honesty4u. Det betyder mer än du anar!
      Jag önskar att fler förstod vikten av att vädra sina åsikter här om alla krönikor och intervjuer som finns på Honesty4u, alldeles oavsett om det är positiv eller negativ kritik.

      Självklart vore det även kul om fler prövade sina vingar genom att skriva en krönika eller att själva deltaga i en intervju inom valfritt ämne. Man behöver inte på något sätt vara proffs! Jag försöker att rätta eventuella språkliga fel i krönikor och vi hjälps åt i intervjuerna.

      Skicka gärna ut länkar från en intressant krönika eller intervju till ALLA dina bekanta på e-postkonton, Facebook, Twitter etc. Då hjälper du till att sprida intresset!

      Ha det bäst och välkommen åter!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.