204. SVERIGES SAGOBERÄTTANDE POLITIKER


204. SVERIGES SAGOBERÄTTANDE POLITIKER
av Jan Ivarson, 2014-12-11.

SVT2 Forum hade den 5 december ett program med bland annat politiker från Eskilstuna. Där kunde man samarbeta över det man kallade blockgränsen.

– En förklaring till samarbetet är vilket samhälle vi vill ha. Det som (SD) står för, eller ett land för mänskliga rättigheter, sades det.

Det är gott om den typen av program i svenska media, i uppfostrande syfte. Väljarna skall förmedlas ”rätta” åsikter. Fråga är vad man menar att (SD) står för, utöver en migrationspolitik i nivå med våra grannländer. Det svaret lär vi få vänta på, för påståendet är gripet ur luften.

Uttalandet måste rimligen tolkas så, att det är en mänsklig rättighet att få komma till Sverige och få del av landets välstånd. Svenska politiker klarar inte av att både hantera begränsad invandring och mänskliga rättigheter. De bör därför snarast sändas på kurs till det delvis svensktalande Finland. Finska politiker kan hålla sitt lands invandring på en nivå som är en bråkdel av den svenska. Finland anses ändå vara ett demokratiskt land som respekterar mänskliga rättigheter, utan att ha implementerat budet om ”Allas lika värde” i sin politiska katekes.

Våra politikers argumentering är som hämtad ur en sagobok. Det goda landet skall stå öppet för alla i hela världen! Annars kan landet inte leva efter budet om Allas lika värde, vars innebörd ingen har förklarat. En konsekvens av nuvarande politik blir att alla invånare snabbt kommer få samma förmögenhet, eller rättare, brist på förmögenhet, pension, vård och social omsorg. Däremot kommer sociala spänningar att öka.

Hur är det möjligt att man kan föra annan politik i våra grannländer?
Har de invånare som inte lever efter första budet om Allas lika värde? Har grannländerna cyniska väljare som inte respekterar mänskliga rättigheter?

Eller är Sveriges politiker sagoberättare som investerat sin trovärdighet i en orealistisk politik, som lett fram till en regeringskris?

Jan Ivarson

3 thoughts on “204. SVERIGES SAGOBERÄTTANDE POLITIKER

 1. Det här är viktigt ty det är en lögn från 70 talet som implementerats av alla politiker från 7 klövern uttrycket ”alla människors lika värde” lögnen har använts med ökande styrka genom åren, idag dyker den upp flera gånger om dagen, uttrycket kommer från FN:s Deklaration om de mänskliga rättigheterna, vars första artikel inleds så här översatt till Svenska från originalet: ”Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter.”

  Vad händer med en lögn som har matats in i folks medvetande under 40 års tid, i ett land där inte en enda människa har protesterat?

  På engelska i originalversionen är det nämligen så här: ”All human beings are born free and equal in dignity and rights.” På franska är det ”dignité” och på tyska ”Würde”. Dessa ord betyder på svenska ”värdighet”, inte ”värde”.

  Med stöd utifrån denna lögn har man även ljugit ihop den svenskfientliga värdegrunden, den som diskriminerar svenskar, denna värdegrund är påtvingad alla företag i Sverige tillsammans ligger dessa lögner som en våt filt över hela landet.

  Den politiska flyktingen
  Stefan Bruér

  • Viktigt att varje gång någon använder ”värde” fråga om du inte menar ”värdighet”, annars är det svårt att förstå vad du menar.

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.