550. GENUSÖVERSKRIDANDE VÄRNPLIKT MED UNDANTAG


550. GENUSÖVERSKRIDANDE VÄRNPLIKT MED UNDANTAG
av Jan Ivarson, 2017-04-24.

Idag meddelar radio och TV att Sverige infört värnplikt. Beslutet tog många svenskar på sängen. Det kom så plötsligt, kan främst flickor tänka.

Beslutet innebär tvång för unga svenskar. Många anser att det är bra, andra inte. Det som förvånar är att beslutet inte föregåtts av diskussioner i gammelmedia som annars har god kontakt med politiken. Journalisterna har varit upptagna med att formulera den verkliga Sverigebilden.

Det har förvisso förekommit en och annan artikel om återinförd värnplikt under åren, ungefär som man diskuterat behov av fler cykelbanor och bärgning av läckande fartyg som sänktes under andra världskriget. Men inget om att återinförande av värnplikt stod för dörren. Vad i stort sker, sker i tysthet, är ett gammalt talesätt.

Värnplikten är bra exempel på svensk politik. Värnplikten skall med vår feministiska regering gälla både män och kvinnor. Fattas bara annat efter all genusifiering som redan implementerats i totalförsvaret.

Nu gäller det att få fram pengar inte bara till hjälmnät, utan även till hårnät för både män och kvinnor. Stubbfrisyr är väl otänkbart i våra dagar. Med all kockutbildning i TV bör maten i fält ha förutsättningar att bli bra, om inte rätt man hamnar på fel plats. Då kan det bli som en norsk komiker sa:
”Kocken i det militära hade varit asfaltkokare i det civila”.

”– Vi skall se värnplikten som ett steg i att stärka försvaret”.
Ungefär så sa försvarsministern, men inget om hur denna nyhet skall finansieras i ett försvar som redan saknar pengar.

Tidigare försvar med frivilliga har inte utfallit så bra. Lönerna och anställningsförhållanden har inte attraherat svensk ungdom i tillräcklig grad. Därför krävs allmän värnplikt men bara en del kommer att behöva tjänstgöra. Värnplikten blir i hög grad frivillig, med förebild från ålderstest av unga asylsökare. Lite som att frivilligt att krypa in i fängelse om man blivit dömd. Fotboja kan vara ett alternativ eller att straff ersätts med att brottsoffer ges skyddad identitet.

Med dagens delvis utbytta befolkning, erbjuder värnplikt nya möjligheter till integration och vapenutbildning inför framtida inhemska konflikter. Sådana kan bli mer hemska än vi anar. Hur går det med unga män med olika värdegrunder på samma ”lucka” logement, två shia, två sunni, en jude och några blåögda?

Vad kan vi vänta här näst?

Befarar att vi kan vakna en morgon och höra att en helt ny värnpliktsskatt införts, utan undantag. Alla skall med!

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/549-terroristimportorerna/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/551-ska-vi-plocka-korsbar-i-min-tradgard/

2 tankar på “550. GENUSÖVERSKRIDANDE VÄRNPLIKT MED UNDANTAG

  1. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg och kommentarer här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT

    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på
    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    Kom ihåg att alltid ge krönikören som skrivit en bra krönika lite uppskattning med några rader i en egen kommentar!
    Tack på förhand!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.