289. FALSKA FÖRESPEGLINGAR


289. FALSKA FÖRESPEGLINGAR
av Jan Ivarson, 2015-06-14.

– Regeringen har sänt kustbevakningens fartyg KBV 001 Poseidon till Medelhavet för att medverka i EU:s operation Frontex. Syftet har sagts vara att förhindra illegala transporter av emigranter från Afrika till Europa. I praktiken är Frontex en del i transportkedjan.

Nyligen tog Poseidon upp 77 illegala invandrare från en båt som troligen befunnit sig flera dygn på havet. Båten var tömd på utrustning och ingen hade vana att hantera båten. Vid ett annat tillfälle tog Poseidon hand om 262 personer från en båt nordost om Tripoli.

De som tagits upp från båtarna har förts till Italien i stället för att återföras till Afrika.
– Det vore för magstarkt att sända tillbaka dem utan att pröva deras sak, menar en talesperson för Kustbevakningen.

Vilka är direktiven för Kustbevakningens verksamheten i Medelhavet? Visst kan man ha förståelse för Kustbevakningens synpunkt, men det ställer EU:s agerande i tvivelaktig dager. Budskapet blir att de som klarar den svåra hinderbanan ut på Medelhavet i dåliga båtar, får komma till Europa. Frontex uppgift som sagts vara att förhindra transporter, är den motsatta. Frontex närvaro medför att de som ordnar illegala transporter ser till att båtarna hamnar i sjönöd en bit ut i havet. Frontex tar över resten av resorna.

Anledningen till att EU:s politiker inte talar klarspråk, är att det inte finns folklig acceptans för omfattande invandring från andra världsdelar. Politikerna bedriver invandring, under förespegling att förhindra den!

Det som pågår är ovärdigt. Antingen blockerar EU illegal trafik eller gör den olönsam med säkra fartygstransporter hela vägen, men det är svårt att få acceptans för.

Jan Ivarson
Politiskt oberoende

2 tankar på “289. FALSKA FÖRESPEGLINGAR

Ange din e-postadress och kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.