232. FORSKNINGENS UTVECKLING ELLER AVVECKLING


232. FORSKNINGENS UTVECKLING ELLER AVVECKLING
av Jan Ivarson, 2015-02-17.

Forskning och utveckling går framåt sägs det. En del gamla sanningar gäller inte mer. Under andra världskriget när det var brist på smör fick man veta att det var lika nyttigt med margarin.
När tyska eldledare i artilleriet började se så dåligt att de inte kunde rikta kanonerna, kom man på att de hade vitaminbrist som kunde avhjälpas med att de fick smör.
Under åren har vi fått många kostråd som delvis gått stick i stäv.

Ett område som verkar enkelt men aldrig finner sin rätta form är skolan.
I 1950-talets real- och studentskolor hade man veckoschema i A1-format att anslå hemma på väggen. Det hade rutor med lektioner för olika ämnen.
Vissa lektioner var skrivna med fettext som angav att det var läxförhör.
Nu har i hög grad läxor avvecklats och vi kan avläsa resultaten.

Vår tids genusinfluerade högskoleutbildning, har framställt forskare som konstaterar att betyg från årskurs fyra är skadligt.
På 1950-talet sökte man till realskolan på betygen från fjärde klass i folkskolan. På den tiden låg Sverige högt i internationell jämförelse på skolans område. Därför kan man fråga sig om forskningen har utvecklats eller avvecklats.

Jan Ivarson

1 tanke på “232. FORSKNINGENS UTVECKLING ELLER AVVECKLING

  1. Japp så sant som det är sagt Jan.

    Eftersom allt börjar i skolan vars resultat faller som en gråsten i havet jämfört med övriga OECD länder har Sveriges skolresultat fallit mest av alla 2002 – 2012. Fridolin skyller på lärarna när han står som en skolpojke och försöker skapa karisma vid sidan av Mr. Graham Donaldson, professor vid College of Social Sciences at Glasgow University, Head of Inspectorate for Education Scotland.

    Sverige har avvecklat utvecklingen lär inte bli några forskare utsprungna från lärosätena, utvecklingen har vänt ner, landet befinner snart på 700 talet, allt pekar på det.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.