746. KROKOM, JOBBANNONSERA PÅ ARABISKA


746. KROKOM, JOBBANNONSERA PÅ ARABISKA
av Jan Ivarson, 2019-11-15.

En taleskvinna för Krokoms kommun uttalade sig i TV4 morgonnyheter den 29 oktober 2019. Hon tyckte det var dumt att kommunerna inte får ta emot fler flyktingar än de staten anvisar. Kommunen behöver fler i bland annat äldrevården.
Kommunen skulle kunna ta in 100 till och invandrare betalar skatt, sa hon.

Nja, det är andra som betalar skatt!
Staten har inrättat det så att all kommunskatt går till staten, som fördelar den till kommunerna i proportion till kommunens skattesats. Det sker oberoende av om invånarna har inkomst eller inte för att öka intresset för arbetslösa!

Däremot står kommunerna för försörjningsstöd efter två år och för skola åt barnen och andra sociala tjänster. Undrar om taleskvinnan förmår tänka två år framåt, när statens försörjning tar slut?
Det har varit klent med den förmågan i andra kommuner.

Om det fattas arbetskraft i Krokoms kommun, så vill jag tipsa om att annonsera efter arbetskraft på arabiska och andra språk som talas i bygderna.
Sverige har bland EU:s högsta arbetslöshet.
Om intresset är litet, är det tecken på att få anser att arbete är bättre än att få försörjningsstöd, som våra ambassader berättar om utomlands.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 745. UTEBLIVNA INVESTERINGAR ERSÄTTS MED LÄGRE HASTIGHET

Nästa krönika: 747. TIDEN I OTAKT MED POLITIKEN

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.