107. Fritidshus skall bli invandrarbostäder


107. Fritidshus skall bli invandrarbostäder
av Jan Ivarson, 2014-04-23.

Det här har många väntat på. Ett förslag har lagts fram av socialsekreterare Anders Wilhelmsson, enligt Hallandsposten. Han menar att svenskar nu frivilligt eller med tvång måste öppna sina fritidshus för invandrare.

En god svensk förväntas överlåta en del av sin egendom till andra länders medborgare som kommer hit. Annat anses numera vara främlingsfientligt. Om svenskarna inte klarar av reproduktionen själva, får de bidra med tak och försörjning till de som skall hjälpa oss med arbetskraft för att flytta runt våra gamla. Förslaget visar hur framsynt vår regering var då den för några år sedan ändrade lagen så det är möjligt att expropriera fritids- och andra fastigheter för att ge bostad åt nya svenskar.

– Frivilligt är bäst, men det behövs något radikalt. Det står i regeringsformen att expropriation får ske om det är angeläget för allmänhetens bästa och jag anser att bostäder och integration åt de här människorna är viktigare än att ta mark för att bygga en väg, framhåller Wilhelmsson för Hallandsposten.

Bäst är ta steget fullt ut menar jag. Börja med våra husvagnar. De bör snabbt ställas till hemlösa utlänningars förfogande. Genom bilregistret har myndigheterna tillgång till nödvändiga uppgifter om vagnar och ägare. Här finns en stor uppgift för våra Cecilior att arbeta med i EU. Ett nytt TV-program Bolotten kan påskynda omställningen med vinster som fördelas till några som frivilligt lämnat husvagnar eller fritidshus till bättre användning.

En Solidaritetsfond bör inrättas. Varje arbetande svensk skall med tilläggspensioner som förebild, avsätta en del av sin lön till Allmänna Solidaritetsfonden under inflytande av den anställdes fackförening. Fonden skall stödja nysvenskar som bor i f. d. fritidshus och husvagnar.

Likt friggebodar som fick sitt namn av en framsynt politiker, bör denna nya bostadsform döpas efter idégivaren Anders Wilhelmsson till ett något förenklat svenskklingande namn (förlåt uttrycket) VILHEM. I första hand bör områden som Särö, Marstrand, Smögen, Sandhamn och fritidsområden i Stockholms skärgård anpassas för nya Vilhem.

Det är större, välutrustade fritidshus som i första hand efterfrågas. Ny befolkning behövs i Sverige. Det är de flesta partier eniga om. Därför är det bra att Wilhelmsson väckte frågan innan valet, så du kan fråga ditt parti om de tror på frivilligt överlämnande av fritidshusen eller om de vill och anser att vi behöver ta till expropriation.

Förslaget är bra för det drabbar inga fattiga och tänk vad arbete detta kommer skapa med att blåsa liv i döda fritidsområden off season.

Jan Ivarson

1 tanke på “107. Fritidshus skall bli invandrarbostäder

  1. Hej Jan!

    Du gör sannerligen ingen besviken efter det att jag gav dig titeln ”sarkasmens mästare” i en tidigare krönika!
    Du klär verkligen av denne Wilhelmsson med din knastertorra sarkasm och intelligenta logik.
    Härlig läsning!
    Hoppas nu bara att tillräckligt många förstår vansinnet i Wilhelmssons förslag, så att han hamnar där han hör hemma. Personligen anser jag att hans rätta miljö bör vara bakom lås och bom efter denna galenskap.
    I varje fall bör hans tänkande betecknas som närmast kriminellt.

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.