365. KRIG!


365. KRIG!
av Cornelia Dahlberg, 2015-11-20.

Bilden sitter kvar på näthinnan, fast det var på nyheterna igår, och jag måste lufta mina tankar.

Scenen är tillrättalagd, som i vilken teaterföreställning som helst. De väljer snygga och kristna Ebba Busch Thor och lagom Jonas Sjöstedt, för att plantera nästa krig Sverige ska föra i Svenssons hjärna.
Ebba säger gång på gång, att vi bör skicka Jas-plan till Syrien för att spana – INTE fälla bomber!
Nej vi i Sverige är humanister, vi fäller inga bomber, vi sysslar istället med tekniska finesser såsom spaning och befläckar inte våra fingrar med blod. Sådant överlämnar vi åt andra.

Sjöstedt däremot vill utbilda krutfodret , kurderna, så att de slåss bra!
Själv sitter han i tjusig villa, om jag minns rätt, med barnen i privatskola långt ifrån hålor som Rosengård.
Han vill helst inte befläcka sig ens med att tala om vapen, fast osäkert låter det. UTBILDA vill dock hen, för att kunna störta Islamiska Staten.

Har du någonsin hört talas om ett land som startar krig i ett annat, bombar sönder, förlåt, hjälper till så att andra bombar sönder deras samhällen, skolor, sjukhus, dödar eller lemlästar deras barn, för att sedan importera samma befolkning till sitt eget land?
Allt detta genom signalpolitik, inte signalspaning.

Därefter stoppas de främmande människorna undan i egna enklaver strax utanför städerna. Där har de inte ens tillgång till en gnutta mark att odla och kunna känna glädje av, utan där ska de ska leva sina liv med pengar på kreditkortet utan att bidra med någonting, som omyndiga, okunniga och värdelösa.
En gratis steril lägenhet ingår, fri sjukvård och fria advokater gubevars, men knappast något utrymme för skaparförmågan, själva livsluften.

Vad som händer med den sortens politik, vet väl alla vid det här laget? Du behöver inte resa till Molenbeek för att se, utan behöver nog bara ta en titt i din egen stad, eller grannens.
Vill alla politiker skapa krig? Jag tror faktiskt inte det, utan jag tror, att de tror, att vi MÅSTE fylla på landet med nya konsumenter för att inte tillväxtekonomin ska braka ihop.

Och vem vill att den ska braka? Inte välavlönade politikern i alla fall. Hen skulle dessutom förlora makten, eftersom folket skulle gnälla när lönerna sänks och vi inte längre har råd att köra till Returpunkten med nya möbler att vräka i Deponin. Så det gäller att få in nya konsumenter, kosta vad det kosta vill.

Vad skulle det kosta förresten, förutom de astronomiska summorna jag aldrig lär mig räkna nollorna på?
Kanske skulle det kosta, att de där människorna som lidit under Sveriges krig, som kanske förlorat sitt hem, mist sitt barn på grund av Jas – helt enkelt vill hämnas?

Cornelia Dahlberg

3 tankar på “365. KRIG!

  1. Pingback: 365. KRIG! | corneliadahlberg

  2. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg/kommentarer här på Honesty4u.
    Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT
    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet och främjar ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på
    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.