635. POLITIKER SAKNAR SLINGERKÖLAR


635. POLITIKER SAKNAR SLINGERKÖLAR
av Jan Ivarson, 2018-07-01.

Fartyg har slingerkölar, balkar längs fartygsbottnens sidor. De är till för att minska fartygets gungning i sidled.
Politiska partier skulle behöva en variant av slingerkölar som hindrar att de slingar sig.

Ofta hör vi att Sverige skall vara ett öppet land. Det tycker nog de flesta, men det finns olika meningar om vad öppet land skall innebära.

Några svenskar menar att det skall vara fritt fram för alla att resa in i Sverige för att kravlöst få del av välfärden. Så fungerar det nu. Det innebär försörjning på en nivå som inte underskrider vad heltidsarbetande undersköterskor har att leva av efter skatt. Därtill kommer pensioner på samma nivåer, varav en grupp betalt hela livet, andra aldrig.
Principen blir rättvis först om hela jorden blir ett land med lika beskattning. Vi kan ju börja med att införa lika kommun- och landstingsskatter.

Andra svenskar tycker det är rimligt att nästan alla kan resa in i landet för att turista eller söka anställning, men att de måste leva av egna tillgångar medan de är på besök under begränsad tid, tre månader.
Har för mig det finns eller har funnits en sådan regel men att den inte efterlevs.
Med öppna gränser vet byråkratin inte vilka som är i landet eller hur länge de varit här. Under tiden uppstår värk som botas för 50 kr, några medför barn som skall ha skolgång och andra får barn. Då stöttar svenskarnas välfärdssystem utan att mottagarna deltagit med någon premie.
Välfärden tål några tusen sådana personer men inte miljoner. Så basala insikter tycks en majoritet av våra politiker sakna och dessvärre även väljare som röster på dem.

Ju mer vänster vi är, ju mer skilda värderingar har vi för egen och samhällets ekonomi.
Många försörjer sig på invandringsindustrin och talar för ökad verksamhet. Få vill försörja andra personer med sin inkomst, men förvånansvärt många tycker att samhället skall göra det!
De uppfattar samhällets pengar som andras pengar. De ser att utbetalningar späds ut, så att de inte ökar den personliga beskattningen.   De är ännu friska och tänker inte på förfallet som pågår kring dem.

Många saknar förmåga att analysera stora tal.
Alla har god uppfattning om hur lång en kilometer är, men inte solens radie. Den blir lättare att förstå med att den är mer än dubbelt så lång som avståndet mellan jorden och månen.
Migrationens kostnader är gigantiska.
För att förstå dem, kan de jämföras med den betydligt mindre försvarsbudgeten om cirka 50 miljarder kr per år. Där diskuteras kostnader på några hundra miljoner, samtidigt som man lättsinnigt beslutat att försörja ungdomar som redan fått avslag för flera miljarder kronor.

Faktum är att migrationen inte väsentligt ökat beskattningen. Pengar har istället hämtats från välfärd och investeringar. Det syns mindre, men nu kan regeringen inte attrahera sköterskor till de stora sjukhusen.
Behovet har blivit så påtagligt att regeringen tvingas föreslå skattehöjning för att bevara välfärden. Det känns bättre att behöva höja skatten för vården, än för den gigantiska migrationspolitiken, fast det är samma sak.
En fin gåva kräver fin förpackning.

Ju mer folk fjärmar sig den egna kassan, ju generösare blir många.
För tunnelbanor och evenemang inom idrott och underhållning är det naturligt att folk passerar genom betalstationer, men några lyckas planka. De flesta tycker det är ett ofog.
När det gäller våra nationella gränser har många annan inställning. Talen är för stora för att de skall förstå konsekvenserna.
Nu senast har de som en gång avvisats fått en ny chans med försörjning för åtskilliga miljarder kronor, samtidigt som regeringen säger sig begränsa invandringen. Slingerkölar saknas.

Bland vänsterliberala är det utbredd uppfattning, att Sverige skall ha öppna gränser med fri entré till välfärden.
Fanatiska politiker tycker att nationsgränser skall avskaffas. De har inte visat vem som skall betala partistödet och välfärden. De måste mena att gränserna skall vara kvar för att stänga inne skattebetalarna men avskaffade för välfärdsmigranter. Slingerkölar saknas.

Det finns förskolor i Sverige där ingen kan svenska. Är det problem som späds ut bland stora tal eller beror det av brist på slingerkölar som stagar upp politiken?

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan. 

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/634-jaktvapen-och-engangsbestick/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/636-lattare-att-forbjuda-naturmediciner-an-droger/

7 tankar på “635. POLITIKER SAKNAR SLINGERKÖLAR

  1. Utmärkt @Jan Ivarsson. Som gammal seglare hade jag kanske gjort en analogi med köl istället 😉

    • Förstår din synpunkt men jag tyckte ”slinger” passade bra.
      Har seglat lite i Skagerack och Kattegatt och som konservativ har det mesta varit på långkölade båtar.

    • Hej Peggy!

      Kul att du hittat hit?
      Du hittar säkerligen många högintressanta krönikor bland de 635 som
      mina fantastiska krönikörer har skrivit!
      Vem vet, du kanske även hittar något guldkorn bland mina egna krönikor som finns under ”knappen” My thoughts under det stora fotot.
      Botanisera gärna runt lite! Trevligt att du också skriver kommentarer, för det betyder mycket för krönikörerna att få lite feedback på allt det jobb de lägger ner.

      Välkommen åter!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

    • Hej Elizabeth!

      Ja, jag håller med dig!
      Denna krönika är riktigt vass, tänkvärd och välskriven.
      Kommentera gärna flera av mina krönikörers alster. De har verkligen gjort sig förtjänta av lite feedback!

      Välkommen åter!

      /Lars Agerstig
      honesty4u@hotmail.se

  2. TILL ALLA LÄSARE

    Jag läser med stort intresse era inlägg och kommentarer här på Honesty4u. Mycket uppfriskande!

    Det fria åsiktsutbytet, är faktiskt själva anledningen till att denna webbsida överhuvudtaget finns.
    Jag anser att åsikts- och yttrandefrihet är bristvaror i dagens Sverige!

    Vi måste våga tala om ALLT

    Jag skulle vilja vända på det hela genom att säga, att de som inte öppet vågar säga sitt hjärtas mening här eller på något annat sätt mörkar vad de tycker och tänker, behöver knappt ens göra sig besvär att besöka Honesty4u!
    På Honesty4u råder det total åsikts- och yttrandefrihet!

    Denna åsikts- och yttrandefrihet måste dock ske under eget ansvar men också hanteras med förnuft och respekt för andra människor. Det innebär att Honesty4u aldrig tillåter förtal av andra människor!
    Alla åsikter från vänster till höger är dock välkomna, om de innehåller saklighet, främjar demokrati samt ett förnuftigt debattklimat.

    Något att tänka på
    Ur tystnad föds bara fördomar och dumhet. Låt debatten flöda fritt för ett bättre Sverige!

    Kom ihåg att alltid ge krönikören som skrivit en bra krönika lite uppskattning med några rader i en egen kommentar nedan!
    Tack på förhand!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.