612. FINANSMINISTERN DRABBAD AV KLARSYNTHET


612. FINANSMINISTERN DRABBAD AV KLARSYNTHET
av Jan Ivarson, 2018-02-08.

Vår finansminister har drabbats av klarsynthet.
Hon har uttalat sig kritiskt i invandringspolitiken.
Bland folket är uppfattningarna förmodligen delade huruvida hon drabbats av en sjukdom eller om det är förnuftet som fått komma till tals. Man kan undra vad hennes chef, statsministern tycker. Han som vill tvinga andra länder att ta efter svensk politik och öka på massinvandringen till vår nivå, såsom påbjudits från Bryssel.

Statsministern menar att inte bara hans land skall ta konsekvenserna med utanförskapsområden och kriminalitet som vuxit honom och polischefen över huvudet. Även andra länder måste i rättvisans namn få ”dess beskärda del av fröjd och smärta” som det står i psalmen ”Blott en dag”. Den känner färre numera.
Äldre lärde sig psalmer i skolan men sådant har vi slutat med, för att inte kränka nysvenskar med annan religion och värdegrund och för att anpassa svenskars integration.

När statsministern hävdar rättviseskäl för att andra länder skall ta emot fler asylsökare, försätter han sig i en svårförklarlig situation. Han har länge hävdat invandringens fördelar och rent av nödvändighet för att säkra Sveriges framtid. Då kan man undra varför han inte tar mot så många som finns att tillgå. Det är svårt tro att han av solidaritetsskäl vill att andra länder skall få fler asylsökare för att folken i dessa länder önskar det.

Tvivlande svenskar kan inte undgå tanken, att statsministern innerst inne inser att öppna gränser för folk med icke västerländska värderingar, varit Europas största politiska misstag i modern tid.
Politiken har påtvingats oss av EU och våra senaste regeringar. Statsministern befarar nu att medias stöd för politiken inte övertygar väljarna inför kommande val. Därför tvingas han till omvändelse under galgen genom att skjuta en minister framför sig, så han själv slipper krypa till korset.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/611-klarsynt-och-modigt

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/613-vad-vill-du-att-politiker-skall-gora/

1 thought on “612. FINANSMINISTERN DRABBAD AV KLARSYNTHET

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.