275. DET SVÅRBEGRIPLIGA


275. DET SVÅRBEGRIPLIGA
av Jan Ivarson, 2015-05-01.

En debattartikel i GP inleder biståndsminister Isabella Lövin (MP) med följande:

– Den mänskliga tragedi som utspelar sig på Medelhavet är ett smärtsamt bevis på ojämlikheten och orättvisan i världen. Om liknande tragedier ska undvikas i framtiden måste världssamfundet lägga mer kraft på att komma åt grundorsakerna som driver människor på flykt.

Frågan är vilka orsakerna är? Få politiker vill tala om dem, nämligen att de till stor del beror av kultur och värderingar som håller tillbaka utbildning. Det hindrar befolkningen att arbeta för välstånd. Västerländska krav på minskad fossil energiproduktion missgynnar utvecklingsstater.

(MP) vill ha fritt inträde för alla som vill komma. De som kommer och inte arbetar, vill man försörja på samma nivå som arbetande svenskar. Hur det skall finansieras och vart det kommer leda, har regeringen inte förklarat. Väljarna förväntas köpa grisen i säcken.

Det är svårt att förstå politiker och företrädare för statliga verk. De påstår att invandring är lönsam och att vi för att klara framtiden behöver cirka 100 000 invandrare årligen under flera år. Samtidigt har vi ombetts öppna våra hjärtan för att finansiera politiken.
– I det korta perspektivet kostar det men inte i längden, vill man övertyga om. Statistik visar annat.

I SR:s program Studio Ett, redovisade ekonomen Tino Sanandaji siffror och annat som inte stödjer makthavarnas förkunnelser:
– Invandrare utgör 16 % av befolkningen.
– Invandrare utgör 52 % av långtidsarbetslösa.
– 45 % av invandrares barn saknar behörighet till gymnasium.
– 57 % socialbidragstagare är invandrare.
– Invandrare svarar för 69 % barnfattigdomen.
– Till de som anses ha arbete räknas alla som bara arbetar ett fåtal timmar per vecka.

Det är svårt att förstå varför vår regering vill hindra flyktingtrafiken över Medelhavet med krigsfartyg, när man lätt kan konkurrera ut illegal människosmuggling med gratis passagerartrafik till Sverige och Europa och samtidigt lösa Sveriges påstådda behov av invandring. Det föreslår regeringen inte, väl medveten om att skulle leda till en ekonomisk och social katastrof.

Makthavarnas påståenden om behov av invandring är lögn. Det har andra länders regeringar insett. Svenska politiker driver en ohållbar politik de har svårt att ta sig ur. Media förmedlar svenskarna de största politiska lögnerna i modern tid.

Jan Ivarson
politiskt oberoende

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.