56. ARGUMENTERA BÄTTRE


56. ARGUMENTERA BÄTTRE
av Jan Ivarson, 2013-11-29.

I media upprepar (S) partiledare Stefan Löfven att regeringen måste låna till statskassan för att kunna sänka skatten, utan att bemötas. Det har nu skett vid flera tillfällen så att uttalandet för många sannolikt framstår som sant. Jag delar inte den uppfattningen.

Regeringen är dålig på att förklara sin politik att sänka skatten för stimulera till mer arbete. Det beror inte på bristande insikter i sakfrågan utan att man bakbundit sig i debatten om invandringspolitik och u-hjälp. Dessa områden har blivit en helig ko som regeringen har svårt att tala om. Därför avstår man från att bemöta (S) argument och låter hellre väljarna få uppfattningen att landet behöver låna för att minska lite på skattetrycket som är bland de högsta i världen.

Ett land behöver beskatta sin befolkning för att sköta gemensamma behov. Invånarna har i demokratier rätt att bestämma hur stor skatten skall vara och svenskarna har valt att deras land skall ligga högt i internationell jämförelse. Under en tid kan ett lands regering behöva låna men det kan inte pågå i evighet, det har grekerna fått erfara.

De skatter svenskarna betalar räcker till för deras behov även med föreslagen skattesänkning men inte också till u-hjälp, militära utlandsuppdrag och invandring.

Eftersom regeringspartierna menar att invandringens kostnader inte får ställas mot andra behov, finner de för gott att inte kommentera Löfvens påståenden. En konklusion måste bli, att först skall skatten gå till invandring och det som blir över får användas till svenskar behov. Därför kan det bli aktuellt att låna för u-hjälp och utlänningars välfärd  för att kunna upprätthålla ryktet om Sverige som godhetens förlovade land.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.