484. HUR HÄNDELSER BLIR RUMSRENA ATT RAPPORTERA


484. HUR HÄNDELSER BLIR RUMSRENA ATT RAPPORTERA
av Jan Ivarson, 2016-08-26.

Numera rapporteras bilbränder i rikstäckande media.
Tidigare skedde det bara i lokala media av hänsyn till att inte gynna fel politiska åsikter. Det inträffade kunde ju inte hållas okänt för den lokala läsekretsen.

Det som tidigare var fel att berätta om, har nu blivit rumsrena nyheter. Bilbränder, stenkastning och kvinnoövergrepp vi tidigare bara kunde läsa om i lokala media, kan nu omtalas i riksmedia.
En omvänd utveckling har skett för skottlossningar. De har alltid varit riksnyheter men har blivit så vanliga att de numera knappt omskrivs lokalt, om ingen avlidit.

I Sverige beror inte en händelses art på om den är en nyhet som bör rapporteras i rikspressen, utan på vilka som vill framföra den. Det som tidigare varit främlingsfientligt om det framförts av ett visst parti, kan nu vara rumsrent om ett annat parti beskriver det.
Vi får se det som en välkommen utveckling av yttrandefriheten.

En dag kanske svenskarna blir mogna för att få veta vad oönskade händelser kostar och att handgranater kan komma att betraktas som vapen. Men det kommer att kräva tid med några riksdagsval.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/483-sd-anvands-som-sprangbrada/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/485-lat-bert-karlsson-fixa-studentbostader/

1 tanke på “484. HUR HÄNDELSER BLIR RUMSRENA ATT RAPPORTERA

  1. ”Vi får se det som en välkommen utveckling av yttrandefriheten.”

    Vilken yttrandefrihet? Censuren är verklighet i Svensk media idag mer än någonsin och även om du lyckas få med din åsikt (möjligheterna ökar ju mindre fakta och rationellt resonemang du lägger in) så blir du direkt utsatt för smutskastning av kulturmarxisterna som tagit över mediasverige.

    Åsiktsfrihet existerar inte i offentlig media. Yttrandefriheten är också den inskränkt, varför vi inte har någon.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.