572. SVERIGE UNDERLÄTTAR FLYKTINGTRAFIKEN ÖVER MEDELHAVET



572. SVERIGE UNDERLÄTTAR FLYKTINGTRAFIKEN ÖVER MEDELHAVET
av Jan Ivarson, 2017-05-27.

Staten lät skaffa några stora kustbevakningsfartyg för att ha dem till hands vid stora haverier längs svenska kusten. Många ansåg fartygen för stora och att besättningarna saknar kunskap för stora bärgningsuppdrag.

Nu lämnas vår kust med mindre skydd när fartyget Triton flyttas till Medelhavet för att rädda flyktingar där. I praktiken innebär det att flyktingtrafiken ökar eftersom det svenska fartyget tar över transporterna. Flyktingbåtarna kan bli mindre och behöver inte ha bränsle för hela resan. Hör i mitt inre hur passagerarna nås av rop likt konduktörer på svenska tåg:
– Ombyte om fem minuter till blåmålat fartyg med gul rand!

Om EU vill stoppa trafiken är rätta åtgärden att hjälpa till i räddningsarbetet och återföra flyktingarna till Nordafrika. Allt annat är dubbelmoral och velighet.

Alternativ är att angöra nordafrikanska hamnar med passagerarfartyg och inkvartera folk på dem. Då skulle Migrationsverket få användning för det stora fartyg de inte visste att de hade beställt.

Hur gör svenska regeringen om det visar sig, att några som hjälpts över Medelhavet söker asyl i Sverige och inte anses ha asylskäl?
Skall de förvandlas till papperslösa på svarta marknaden eller få uppehållstillstånd, trots att de inte ansetts uppfylla kraven för uppehållstillstånd?

Frågorna visar på hjärnsläpp i politiken.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/571-okad-befolkning-men-mindre-kott/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/573-den-ideala-halvavvecklade-nationalstaten/

3 tankar på “572. SVERIGE UNDERLÄTTAR FLYKTINGTRAFIKEN ÖVER MEDELHAVET

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.