146. SVENSK SKATT TILL UTLÄNDSKA TIGGARE?


146. SVENSK SKATT TILL UTLÄNDSKA TIGGARE?
av Jan Ivarson, 2014-08-14.

Under regeringsperioden har utländska tiggare blivit vanligt förekommande. Ändå har Sverige bland världens högsta skattetryck bland annat för att slippa tiggare.

Tiggeri är olustigt både för utövarna och för andra. Redan har några länder förbjudit tiggeri på allmän plats. Med ett förbud skulle polisen få rätt att ingripa mot tiggarna, som i hög grad kommer från EU-länder.

Utländska tiggare bör kunna omhändertas och snarast sändas till hemländerna. En moderat riksdagsman har föreslagit att tiggeri skall förbjudas. Den moderata justitieministern lät omgående meddela att det inte är partistyrelsens mening. Det som duger i andra länder skulle vara en alltför enkel lösning här.

– Vi behöver komma tillrätta med problemets orsaker, menade ministern.

Man kan befara att ministern vill att Sverige skall lösa andra länders sociala problem. Det är förvånande om frågorna inte redan är lösta inom EU.

Många befarar att avsikten är, att regeringen vill lägga mer bördor på kommunerna för tiggarnas försörjning. Det skulle visa att regeringen inte klarar av att tillvarata svenska intressen. Sveriges gränser blir allt mer till för de som betalar skatt, som regeringen i överdriven godhet delar ut till behövande från andra länder. Därför får vi fler som försörjs av bidrag medan vårdköerna växer och trygghetssystemen eroderar.

Jan Ivarson

2 tankar på “146. SVENSK SKATT TILL UTLÄNDSKA TIGGARE?

  1. Honesty for you

    The truths you have the right to know about! No conspiracies, just facts!

    V.v. översätt!

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.