531. SVENSKA SPRÅKET SKALL BYTAS UT


531. SVENSKA SPRÅKET SKALL BYTAS UT
av Jan Ivarson, 2017-02-06.

Om Mohammed inte kommer till berget, får berget komma till Mohammed. Förfallet i skolan har nu gått så långt och den nationella förnedringen nått sådan bottennivå, att några anser det är dags att byta svenska språket.

Tror ni detta är ett skämt!
Nej, tyvärr. Nyheten stod den 29 /1 2017 på SVT TEXT – TV sid 152.

ny-svenska

Förslagsställarnas avsikter är förmodligen att förenkla språket så att medborgarna kan förstå varandra i det nya försöket att bygga Babels Torn. Ett annat dolt motiv kan inte uteslutas. Miljonbelopp i statsanslag till förslagsställarna och genusvetare för att utveckla och lära ut det nya språket.

Ett förenklat förortsanpassat språk ligger nära till hands. Ett nytt språk ger möjligheter för feminister och genusvetare att utmönstra föraktliga ord som han- och honkontakter, och ersätta svåra ord som ”de” och ”dem” med dom. Frågor som ”vart är den” kan besvaras med ”därt”.

Med införande av ny svenska bör vi passa på att byta flagga och ortsnamn som kan väcka anstöt hos nya svenskar och globalister. Nuvarande flagga med ett kors har redan förbjudits på vissa skolor.

Svealand och Götaland är ord som för tankar till nationell extremism. Förslagsvis kan orden bytas till Norra respektive Södra Mångkulturland.

Tänk positivt på alla jobb som kommer skapas. Gamla medborgare (ordet svenskar bör undvikas) på äldreboenden som blir kvar, kommer behöva tolkar för att förstå den unga personalen. SFI-programmet får bytas ut till NsfA – Nysvenska för alla. Om inte Donald Trump kommit till makten hade det kanske varit lika bra att byta svenskan till amerikanska för designing good life.

Om vi byter språk bör vi samtidigt överväga att skriva från höger till vänster, för bättre anpassning till den nya befolkningen och för att tydligare visa på rätt färdriktning.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress så att vi kan blockera eventuella skitstövlar!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/530-en-duktig-politiker-har-trottnat/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/532-inhagnadsutredningen/

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.