164. LAG OCH MORAL – ETT SKÄMT!


164. LAG OCH MORAL – ETT SKÄMT!
av Arne Holmström, 2014-10-02.

Vem minns inte Annie Lööfs ord, ”- I Sverige är det förbjudet att vara kriminell”?
Hon har naturligtvis rätt men ändå så fel, det är nämligen inte förbjudet att vara kriminell.
Det vore högst önskvärt att lagstiftaren gjorde detta tillägg, att det är förbjudet att vara kriminell samt att bryta mot lag och moral!

Först och främst så skulle det hålla tummen i ögat på våra folkvalda politiker, om förbudet existerade! Som det är nu, så kommer inte någon på idén att politikerna skulle bryta mot lagen.
Det verkar som om politiker har en tyst överenskommelse, att går vi emot lagen och alla är överens, då tycks allt vara frid och fröjd! Vi kan då bryta mot lagen och inte en själ kommer ens på tanken att göra en polisanmälan för lagöverträdelse.

Behövs det påminnas om, att våra politiska företrädare är sådana vi inte kan lita på, just för att det begår grova lagöverträdelser? Det är precis som om de har rätten på sin sida och även har tagit sig den friheten och det har tyvärr även blivit en praxis.
Den vanliga medborgaren får minsann se upp i alla lägen för att inte överträda lagen men dessa politiker är sannerligen mindre hederliga, än folket i övrigt.

Om man nu sätter det till verket, att det är förbjudet att bryta mot lagen då följer automatiskt alla moralfrågor in i bilden som då också blir lagstadgade, vilket inte är fallet nu. Ingen blir dömd enbart på den moraliska principen, utan att ett regelvidrigt brott först måste ligga till grund.

Ponera nu att vi lagstadgar förbudet att bryta mot lag och moral, att det blir förbjudet, vad skulle hända då? Först och främst ges det en möjlighet till ett demokratiskt samhälle. Jag skulle vilja påstå att demokratin skulle infinna sig nästan automatiskt och med några politiska justeringar, så skulle vi få ett demokratiskt samhälle.
Individens moral skulle stiga väsentligt, om man på förhand får folket emot sig om man bryter mot lagen.
Detta är ett aber och det här skulle man ha tänkt på för århundranden sedan, att det är förbjudet att begå brottsliga handlingar! Orsaken till att detta inte kom till stånd, var för att överhögheten inte skulle inskränkas med sina självtagna fri- och rättigheter.

Se på moralen, att de rika och besuttna många gånger står utanför lagen och inte döms, för rent ut sagt bedrägerier både mot stat och folk, som om det vore en rättighet? Absolut är det så, det är kapitalets män som är de verkliga makthavarna!
Egentligen skulle folket kräva att det är förbjudet att begå brott. Tänk vad skrattretande det blir, om den lagen träder i kraft? 7-klöverns politiker måste sluta upp med att kalla svenka folket för rasister, som bygger på den stiftade lagens moral. Det blir därmed generellt straffbart att beskylla folk för att vara rasister!

Annie Lööf fattade nog inte själv vidden av det hon trodde, att det var förbjudet att vara kriminell! Om detta förbjudna hade varit lagstiftat, så hade samhället sett helt annorlunda ut och hon hade inte behövt nämna att det är förbjudet att begå brott eller att vara kriminell!

Arne Holmström

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.