700. TROR REGERINGEN PÅ KLIMATSCENARIOT?


700. TROR REGERINGEN PÅ KLIMATSCENARIOT?
av Jan Ivarson, 2019-04-25.

Om regeringen trodde på bland annat en tonårsflickas förutsägelse om klimatkatastrof inom tio år, skulle Sverige inte ställa upp på Vinter-OS 2026, om sju år. Då bör redan klimatkatastrofen vara påtaglig. Beslut om OS tyder på att klimatförutsägelserna är politiskt skitprat, för att kunna införa nya skatter.

Om regeringen tar klimatförändringen på allvar, bör den agera mer förutseende än den gjort i migrationspolitiken. Gränserna har öppnats för miljoner invandrare utan att det funnits bostäder, skolor, vård och poliser för att serva dem.

Regeringen har nu chans att visa ansvar med framförhållande åtgärder för den påstådda klimatförändringen. Om den blir verklighet kommer vintersportorter drabbas hårt. Skidbackar kommer ligga snöfria vintertid och somrarna blir längre.
Pengar för OS bör satsas på omställning från vinter- till sommarverksamheter.
Regeringen har inte råd att än en gång avstå från konsekvensanalyser och bete sig som om klimatkatastrofen inte kommer! För den tror väl på sina förutsägelser? Staten bör införa fonder för bland annat terrasseringsbidrag till kommuner som vill bygga om skidbackar till vindruvsodlingar.

Förslaget kan nu kännas drastiskt men är naturlig följd av klimatomställningen, som dagligen sägs drabba oss. Regeringen behöver en söt skolelev som kan leda riksomfattande skolstrejker och kampanjer för anpassning till kommande värmeböljor. Majblommor bör bytas till solrosor och säljas för att stödja arbeten för klimatanpassning.

De stora monolitgravarna på Ekornavallen i Skaraborg byggdes för cirka 4 000 år sedan. Då var klimatet mycket varmare än i idag.
Om förutsagda klimatförändringar med högre temperatur inträffar igen, blir skidbackarnas terrasseringar bestående minnen som visar mänsklighetens framsynthet för kommande generationer.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 699. (S) – FRÅN ARBETARPARTI TILL MUSLIMSKT BIDRAGSPARTI

Nästa krönika: 701. KONSEKVENSER AV FOLKÖKNING I SVERIGE 

 

2 tankar på “700. TROR REGERINGEN PÅ KLIMATSCENARIOT?

  1. Bra tänk där, då blir det mer arbeten istället för de hundratusentals som försvinner när klimathysterikerna får som de önskar, kanske lobbyisten Bo Thorén med konnationer till 350.org som finansieras bland annat av George Soros då kan få jobb där när han får sluta lobba för vansinne…

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.