483. SD ANVÄNDS SOM SPRÅNGBRÄDA!


483. SD ANVÄNDS SOM SPRÅNGBRÄDA!
av Putte Gunn, 2016-08-25. 

Kära SD-vänner och övriga politiskt intresserade, ni har väl också märkt att alla wannabes och föredettingar försöker använda SD som språngbräda för att hamna i rampljuset eller göra comeback på de åtråvärda tiljorna, där de återigen blir synliggjorda. Tack och lov blir dessa krumsprång bara prov utan värde!

Media skriver om artister som gör nidvisor om SD, trots att de är bara pellejönsar som bara de närmast sörjande känner till. Tyvärr leder det till en upphöjd plats i media för någon dag enbart för att de framför klagolåtar om SD.
Naturligtvis hoppas de på, att få stå bland de stora artisterna och yla ut sitt erbarmliga budskap. Ett löjets skimmer sänker sig ner över dem från strålkastarljusen, eftersom framgångarna uteblir för pellejönsarna och det med all rätt!

Sen har vi Jan Guillou där bäst före datumet gått ut, av hans krönika om SD att döma. Fan tro´t sa Relling, men även han försöker sig på konststycket att använda SD som språngbräda för att åter träda in på den stora media-scenen. Tyvärr faller han platt ner i den nykrattade manegen för han bevisar, att hans förr så lysande intellekt bytts ut mot en gubbröra av sällan skådat slag!

Guillou skriver följande och läs och begrunda: ”De som röstar på SD skiljer sig från de andra partiernas valmanskår ­genom att de har lägst politiskt ­intresse, lägst kunskap om politik, lägst utbildning och lägst förtroende för politiker och samhälleliga ­institutioner”, slut citat.

Hur vet Guillou allt detta, frågar sig naturligtvis en vän av ordningen. Det är ju inget annat än genomsnittet av den svenska befolkningen. Naturligtvis hänvisar han till professorerna Sören Holmberg och Henrik Oscarsson på Statsvetenskapliga institutionen vid Göteborgs universitet! Sören Holmberg känd från TV vid valvakorna, men den andra figuren är det nog bara de mest insatta som känner till. Ett känt trick bland journalister att hänvisa till okända källor!

Alltnog, dessa båda har undersökt de som röstat på SD och då fått fram detta resultat, enligt Guillou! Visst, som man frågar får man svar och det skulle vara roligt att se en undersökning med samma frågor till övriga partier samt få veta hur många som tillfrågats! Jag är säker på, att dessa professorer skulle komma fram till liknade resultat, kanske exakt samma resultat.

Slutligen, säg de personer som har högt förtroende för politiker?
Säg hur många personer bland menigheten som är politiskt skolade?
Säg de personer som har högt förtroende för samhälleliga institutioner? Därmed kan jag med fog länka in FIB-gossen, eller gubben rättare sagt, i Falskhetens Vänner för där hör han hemma numera!

Putte Gunn

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/482-stolleforslagen-avloser-varandra/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/484-hur-handelser-blir-rumsrena-att-rapportera/

1 thought on “483. SD ANVÄNDS SOM SPRÅNGBRÄDA!

  1. Återigen en härlig krönikörsdebut här på Honesty4u!
    Att synliggöra diverse skojerier är vad vi gör här på Honesty4u och Putte Gunns alster är ett perfekt tillskott i denna strävan.
    Tack Putte och välkommen åter med fler skarpa iakttagelser!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.