13. STUPADE FRIHETSKÄMPAR


13. STUPADE FRIHETSKÄMPAR
av Jan Ivarson, 2013-06-18

Media har haft reportage om invandrarungdomar som stupat i strider utomlands i sitt eller föräldrarnas gamla land. 
Det verkar som om mediafolk är förvånade över ungdomarnas beteende när det borde betraktas som naturligt. Kanske undrar en del över att folk som sagt sig flytt till Sverige av oroligheter i sina ursprungliga länder, söker sig tillbaka för att delta i krig. De som gör så, är ofta barn till invandrare som läst på nätet om vad som pågår i föräldrarnas födelseland. Några övertygas om att ädelt ställa upp för att delta i krig, ofta med religiös övertygelse.

Ungdomarnas beteende är inget vi skall förvånas över. Svenskar deltog frivilligt på bl. a. Finlands sida i andra världskriget. Personer i Sverige som reser utomlands för att delta i krig är en följd av invandringen som vi måste räkna med. Skillnaden nu mot under andra världskriget, är att säkerhetspolisen betraktar dagens frihetskämpar som en säkerhetsrisk om de återvänder till Sverige. Så såg man inte på återvändande svenskar som stridit för Finland.

SÄPO:s syn beror på de stridandes religion och värderingar som skulle vara omöjliga tala om i andra sammanhang i artiklar om invandring och politik. Då är alla lika och ve den som antyder något annat. Det skulle beskrivas som rasism och uppröra stora delar av den subventionerade pressen.

Nu går det bra att rapportera om företeelsen i form av medlidande för de som stupat och det är förvisso tragiskt. Då blir det legitimt med måttlig mängd sidoinformation om problem som kan uppstå på hemmaplan, som annars inte skulle nämnts i gammelmedia. Det tragiska för därför något gott med sig. Vi behöver diskutera problem som uppstår på grund av invandrare med värderingar som avviker från de svenska och hur vi skall hantera dem.

Jan Ivarson

1 tanke på “13. STUPADE FRIHETSKÄMPAR

  1. 13. Stupade frihetskämpar
    av Jan Ivarson, 2013-06-18

    Du har alldeles rätt Jan, när du säger att vi behöver diskutera
    de problem som finns med invarndrare, vars värderingar avviker
    från våra egna!
    Tyvärr läggs locket på ordentligt och hjärntvättsmaskinen börjar
    omedelbart snurra i media. Ut med några rökridåer bara och
    sedan total tystnad. Törnrosafolket somnar snart om igen.

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.