73. VILSELEDANDE (M)-PROPAGANDA


73. VILSELEDANDE (M)-PROPAGANDA
av Jan Ivarson, 2014-01-25.

De moderata politikerna Maria Plass och Mikael Cederbratt skrev en artikel i tidningen Bohusläningen med rubriken ”Migration skapar tillväxt och jobb”. Påståendet är sant. Frågan är emellertid vilka jobb som skapas och vilka köparna är. Man kan lika gärna gräva gropar för skattepengar och åter fylla dem för att åstadkomma jobb. En fördel med den senare metoden är att om arbetsmarknaden blir överhettad, kan man avsluta grävandet. Har man tagit in lågutbildade som till största delen livnär sig på försörjningsstöd, måste utbetalningarna fortsätta.

– Migration skapar tillväxt. Människor som kommer hit en period för att de fått jobb konsumerar och betalar skatt första dagen, påstår M-politikerna. Det är sant, men föga representativt för den pågående invandringen. Tillväxt med skattepengar åstadkoms bättre med järnvägsrenovering utan sociala konsekvenser.

– Minst lika viktigt är att exporten ökar, skriver moderaterna. Det är viktigt, men ett vilseledande påstående. Hur stor har exportökningen varit till Afghanistan, Iraq och Somalia eller annat land p g a invandring?

– Inom tio år kommer ca 1,6 miljoner människor ha gått i pension, påstår moderaterna. Det kan nog stämma. Varje år går folk i pension och det har vi hört i minst tio år. Trots hela stadsdelar med arbetslösa människor, lider sjuk- och äldrevården av underbemanning. Orsakerna är att pengar saknas. De går till försörjning av personer som är oanställningsbara för yrken med arbetskraftsbrist. Politiken har varit kontraproduktiv för svenskt välstånd. Om ett par årtionden kommer Sverige ha sjunkit ner mot 50:e plats i välstånd, i nivå med länder som Mexico och Libyen.

Tror M-politikerna på sitt budskap eller har de skrivit för att underlätta karriären? I det senare fallet, bör de så småningom bli i behov av behandling på ”Kliniken Master Mind” (se annan artikel här på Your Chronicles).

Om affärer sålde limpor med olika längd, skulle de längsta gå åt först. De som köpte korta limpor skulle få köpa fler eller konsumera mindre. Det kan både politiker och journalister förstå. Däremot verkar de inte förstå att om ett land tar in lågutbildade personer så sjunker nationalprodukten och landets välstånd. Svenska arbetare tvingas därför dra in på mer än limpor.

Jan Ivarson

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.