697. SVAGA SVENSKARS SORGLIGA SOLD


697. SVAGA SVENSKARS SORGLIGA SOLD
av Jan Ivarson, 2019-04-15.

Lågavlönade svenskar får öppna sina hjärtan så att andra länders välfärdssökare kan införa sin värdegrund och leva bättre än gamla lågavlönade som byggt landet.
Det Sverige många trott på, håller på att avvecklats.
De tveksamma kommer få bättre insikt ju äldre de blir. Pensionsåldern blir ett brutalt uppvaknade, om inte redan i vårdköerna. Tandvård är inget att tänka på för många svenskar medan icke medborgare kan få vård för 50 kr.

Här är ett långt citat från Lennart Erikssons inlägg på Facebook. Han jämför pensioner över åren mellan Norge och Sverige.

” Igår hade Norsk-svensk förening i Oslo information om pensionssystemet i Sverige och Norge. Föredragshållaren kallade det svenska systemet brutalt. Som exempel på utvecklingen av minstepensjonen: 1995 var den i Sverige 4417 kr/mån, i Norge 5229. 2018 hade den ökat till 8254 i Sverige, och till 16183 i Norge. I Sverige har man tagit bort änkepensionen, den har vi fortfarande i Norge. I Norge är minstepensjonen skattefri. I Sverige betalar pensionärerna högre skatt än löntagare. Inkomstfattigdomen hos svenska pensionärer har under dessa 23 år ökat från 5% till 15%. Tjänstepensionen i svensk offentlig sektor är dessutom ett stort skämt. Efter att ha jobbat heltid i stat, kommun och landsting från 1971 till 1988, får jag idag 221 kr/mån i svensk tjänstepension. Tjänstepensionsinbetalning började på den tiden först vid 28 års ålder. ”

Detta drabbar i hög grad svenskar som röstat socialistiskt.
Nu får de dra sig fram som fattigpensionärer.
Förklaring är att våra regeringar har satsat på svåranpassad dramatisk folkökning, dubbelt så stor som övriga nordiska länders tillsammans! Det har kunnat ske med massiv propaganda som kallat välfärdsmigranter för flyktingar och kritiker för främlingsfientliga med fel värdegrund.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan! 

Föregående krönika: 696. SVERIGE HAR FÅTT ETT TREDJE KÖN

Nästa krönika: 698. DÅLIGA NYHETER BEGRÄNSAS

 

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.