11. KUNGENS ARRENDESLOTT STENHAMMAR


11. KUNGENS ARRENDESLOTT STENHAMMAR
av Jan Ivarson, 2013-06-15

Hans Majestät Konungen lär enligt testamente ha fått arrendera Stenhammars slott utanför Flen för en symbolisk summa mot att svara för underhållet. 
Enligt en artikel i tidningen SvD har Kungen och Fastighetsverket överenskommit om att staten skall stå för en del av kostnaderna när slottet skall genomgå en omfattande renovering. Möjligen är förklaring till Fastighetsverkets engagemang att det är skillnad på underhåll och ombyggnad.
Kungen har kritiserats i media för att staten bidrar ekonomiskt till renoveringen. Såvitt framgår av en artikel i SvD, har beslut tagits efter förhandlingar. Därför bör media börja ställa frågor till Fastighetsverket om varför det engagerat sig.
Kungen kan avsäga sig arrendet och lämna egendomen till staten som då får ta hand om driften och alla kostnader.

Slottet skulle passa utmärkt för att anpassas till flyktingmottagning, som Flens kommun sedan tidigare har erfarenhet av. Då skulle skattebetalarna kunna göra samma goda affär som Bert Karlsson kritiserats för, genom att dra in ca 2000 kr/dygn och person från Migrationsverket.
Om vi antar slottet skulle rymma 100 personer, ger de intäkter om 200 000 kr/dygn eller 6 miljoner kr/månad. En sådan verksamhet skulle passa bättre för Fastighetsverket för Hans Majestät. För kommunen skulle det vara en framsynt fördel. Den kan i framtiden befara få böta om den inte kan ta emot flyktingar på rimlig tid, i likhet med vad regeringen nu överväger för förskoleplatser.

Bert Karlsson bör ses som solidarisk medborgare som gör det staten enträget ber om och fastighetsverket skall förstås bedömas på samma sätt.
Det faktum att staten betalar Migrationsverket brukar ju aldrig ifrågasättas. Tänk på alla skatter samhället skulle få in på transaktionerna. Fastighetsverket skulle kanske kunna låna till en lönsam investering i Ebberöds Bank om staten saknar pengar.

Invandring är ju lönsam för landet. Det visar våra stora tidningar med den ena politiskt korrekta artikeln efter den andra.

Jan Ivarson

1 tanke på “11. KUNGENS ARRENDESLOTT STENHAMMAR

  1. 11. Kungens arrendeslott Stenhammar
    av Jan Ivarson, 2013-06-15.

    Återigen en tänkvärd och välskriven krönika av Jan.

    Det där med Ebberöds Bank var verkligen på pricken,
    vad allt detta egentligen handlar om!
    Lönsamheten med den havererade invandringspolitiken,
    lär nog ligga ungefär på samma nivå som för nämnda
    bank. 🙂

    Jag blir så glad för alla smarta och kunniga skribenter
    som skriver sina krönikor här på Honesty4u!
    Ni betyder oerhört mycket för mig personligen men
    även för alla som läser här.
    Ni väcker fler än ni tror!
    Jag önskar bara att fler gav er den uppskattning ni så
    väl förtjänar.

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.