616. STATSKONTORETS VÄRDEGRUND


616. STATSKONTORETS VÄRDEGRUND
av Jan Ivarson, 2018-02-21.

Fram till mitten på förra århundradet förkunnade Svenska Kyrkan vad som var gudaktigt leverne. Nu har kyrkan fullt upp med att stötta nya former av föräldraskap och fundera över om det finns några genus.

Kyrkan borde ha utarbetat ett Elfte Bud med ett förklarande Vad Är Det. Budet skulle förkunna vad som är rätt Värdegrund.

– Du skall ingen annan värdegrund hava vid sidan av rätta, på det att det må gå dig väl och nå framgång i dina världsliga gärningar.

Avsaknad av god värdegrund har framstått som en brist. Folk har mist anställningar och uppdrag för att de varit vilsna i sin värdegrund. För att inte tala om andra former av diskriminering och socialt förtryck, när gatans och medias parlament anklagat dem för att ha fel värdegrund.

När kyrkan svikit får vi vara glada över att den världsliga makten insett behovet. Statskontoret har utarbetat dokument ”DEN STATLIGA VÄRDEGRUNDEN – Professionella värderingar för en god förvaltningskultur” till ledning för alla som är i samhällets tjänst.

Jag rekommenderar alla goda svenskar, särskilt de som inte har tillräckligt allmänvett, att läsa denna skrift, begrunda dess innehåll och gömma det i sitt inre.

Klicka för att komma åt vardegrunden.pdf

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Manövrera enkelt genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/615-det-framsynta-jordbrukskollektivet/616

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/617-vem-vill-borja-jobba-nar-skatten-tar-tva-tredjedelar/

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.