325. HINDERBANOR FÖR FLYKTINGAR


325. HINDERBANOR FÖR FLYKTINGAR
av Jan Ivarson, 2015-09-06.

De flesta manliga pensionärer har gjort militärtjänst. Det var på den tiden Sverige hade ett försvar för Sverige. Det som nu är kvar är i hög grad utformat för att våra ungdomar skall riskera sina liv i andra länders konflikter, som politikerna beslutat att vi skall delta i. Det begränsar intresset för rekrytering till försvaret.

Militärtjänsten var en tuff tid med mycket fysiskt träning. Jag ingick i en patrull för artilleriets eldledning. Nu har vi inget artilleri. Vi tränades fysiskt varje vecka med orientering och språngmarscher, ibland med lastad ryggsäck över mossar. Det var jobbigt.
Varje regemente hade en hinderbana som man skulle ta sig över för att visa att man var duglig. Klarade man det och en massa annat kunde man belönas med fältidrottsmärket i guld vill jag minnas.

Alla klarade inte alla hinder fastän de var ungdomar. Som pensionär är det omöjligt. Det för tankarna till Europas flyktingpolitik och i synnerhet den svenska. Hinderbanor med betalstationer för flyktingar har införts så att bara de fysiskt starka med pengar kan ta sig igenom. Metoden är framsprungen ur politiskt hyckleri.
Regeringen säger att invandring är en resurs men vet att det inte är är sant. Därför vill den i praktiken se hinder för att inte gå på knäna under bördor av bostadsbrist, arbetsbrist, penningbrist och växande utanförskapsområden.

Istället för att hämta alla påstått nyttiga flyktingar, är det bekvämt att förbli passiv och skylla på entreprenörer i flyktingbranschen, flyktingsmugglarna. Deras marknad är liksom marknaden för smuggling av sprit och tobak, skapad av politiska beslut.
Om politikerna talade sanning borde de underlätta för dem som arbetar i branschen och ge guldmedaljer till dem som hjälpt flest flyktingar genom de hinderbanor politiker infört.

Hinderbanor för flyktingar är resultat av de europeiska ländernas hyckleri. Regeringar vill i olika grader ge intryck av att hjälpa till. I verkligheten vill de att andra länder skall sätta upp hinder som de kan kritisera.

De som klarat av hindren belönas i Sverige med försörjning och bostad. Det senare åtminstone på pappret, för bostäder är en bristvara redan utan invandring. Nya hus skall vara lågenergihus till kostnader få kan betala. Därför är det litet hinder för svenskar att nya hyresrätter i första hand tilldelas invandrare. De får hyran betald av samhället.

Kommersen betalas med ständigt höjda skatter på favoritområden som drivmedel, alkohol och tobak och med nerdragningar inom bland annat tullen.
Åtgärderna stärker den svarta marknaden som sysselsätter folk av utländsk börd som illegala (papperslösa) med rätt till billig tand-, sjukvård och skolgång för sina barn.
På så sätt kan regeringen visa att man hjälper några.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

1 tanke på “325. HINDERBANOR FÖR FLYKTINGAR

  1. Jag väntar bara på att fastighetsskatten skall komma tillbaka. Många pengar att få in där.
    Löftet om att inte höja bensinskatten sveks ju ordentligt.

Uppge bara din e-postadress (visas ej) samt exempelvis ditt förnamn och kommentera sedan här nedan! Ingen inloggning eller medlemskap behövs! Hoppa över allt annat!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.