743. PROCENT OCH PROMILLE HAR FÖRKNIPPATS MED ALKOHOL


743. PROCENT OCH PROMILLE HAR FÖRKNIPPATS MED ALKOHOL
av Jan Ivarson, 2019-11-03.

Nu bör debatten om procent och promille handla om Sveriges andel av det globala utsläppet av koldioxid. Hur stor är Sveriges andel av världens utsläpp? Varför hör vi så lite om den viktiga uppgiften?

Frågar man Google om Sveriges andel av världens utsläpp av koldioxid, är svaren få. De visar på stora tal för mängder från Sverige men relateras sällan till världens totala utsläpp, så läsare får en bild av hur liten andelen är.
Ändå handlar debatten i media om att svenskarna måste ändra sin livsstil med drastiska förändringar, för att rädda jordens klimat.
Skatter höjs på en rad varor och på fossila drivmedel, utan att alternativ finns annat än marginellt för ett fåtal som har råd att betala. Få har råd att köpa elbilar och det finns få laddställen. Begagnadmarknaden är osäker med tanke på risk för dyra batteribyten.

Här följer två svar på Google om utsläpp av koldioxid:

–  https://www.ekonomifakta.se/fakta/miljo/utslapp-internationellt/koldioxid-per-capita/

”Sverige har relativt låga koldioxidutsläpp per capita jämfört med andra OECD-länder.”

https://kontakt.naturskyddsforeningen.se/org/naturskyddsforeningen/d/sveriges-andel-av-koldioxidutslappen/:

Tydliga uppgifter saknas men en insändare på sidan skriver

”…vi står för bara 0,02% av utsläppen internationellt.”

Om man sammanfattar uppgifter som finns på Google, finner man att Sveriges del av världens utsläpp av koldioxid ligger spannet 0,01 till 0,2 % (0,1 till 2 promille)!

Om svenskar skall bidra till att minska världens utsläpp, är det som om vi skulle försöka ösa ur Vänern med kryddmått. Samtidigt har kineserna tusen nya kolkraftverk på gång!
Varje svensk bör fråga sig hur denna galna masshysteri uppstått i vårt land? Förklaringar ligger troligen i dålig skola och medias okunniga och missledande rapporteringar.

Det är bra med nya uppfinningar som minskar världens fossila utsläpp, även om svensk andel är försumbar. Om sådan forskning bekostas av Sverige kommer främst andra länder dra nytta av den. Här kommer det förmodligen saknas både kapital och bygglov för nya anläggningar. Migrationen äter upp våra resurser och miljöskäl blir hinder.

Det är anmärkningsvärt att media inte redovisar siffror för Sveriges andel av världens utsläpp, som de hävdar är så höga att vi måste ställa om hela vår livsstil. Orsaken kan knappast vara annan än att om uppgiften blev allmänt känd, skulle klimatscenariot framstå som det gigantiska bedrägeri det är!

Syftet är att skrämma för att öka beskattningen, fortsätta globaliseringen och försörjning av inflöde av människor med främmande kultur och värderingar. De blir bidragsberoende vänstersympatisörer innan de bildar egna partier och tar över landet med början i utsatta områden och i kommunerna.
Den utvecklingen är påbörjad.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 742. MILJARDER I EFTERLEVANDEPENSIONER TILL ENSAMKOMMANDE

Nästa krönika: 744. UNDERVISNING I GRUNDSKOLAN

1 tanke på “743. PROCENT OCH PROMILLE HAR FÖRKNIPPATS MED ALKOHOL

  1. Tro det eller ej men här i kommentarsfältet kan man faktiskt berömma en av Sveriges absolut bästa krönikörer och ge honom lite feedback för att han tålmodigt skriver för dig!
    Beröm gör inte ont! Pröva får du se!

    /Lars Agerstig
    honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.