507. BESLUTET OM MÅNGKULTURELLT LAND PÅVERKAR DET MESTA


507. BESLUTET OM MÅNGKULTURELLT LAND PÅVERKAR DET MESTA
av Jan Ivarson, 2016-10-30.

Sedan mångkultur infördes i smyg har landet fått många nya problem. De yttrar sig på olika sätt i olika landsdelar och inom olika samhällsområden. Befolkningsökningen medför inte motsvarande ökade skatteintäkter, utan ökade kostnader med delvis helt nya problem och behov.

Kostnader uppstår inte bara för försörjning av nyanlända under många år, utan även genom ökad belastning inom rättsväsende och vård för att nämna ett par exempel.

– Något måste göras för vården om vi skall behålla god vård för alla, sa någon nyligen i radion med anledning av förslag till färre landsting.

Bakomvarande tanke, är att färre regioner får vardera mer pengar. Däremot har ingen berört att även antal vårdbehövande kommer öka.

Omritad sverigekarta hjälper det?
Nu diskuteras att minska antal landsting till ett fåtal storregioner. I media ställs frågor om vad folk tycker. Frågan är berättigad. Journalistkåren bör börja med att analysera på vilka sätt annan regionindelning kan ge bättre vård. För att kunna det bör de kräva att politiker lägger fram genomtänkta förslag och vad de kostar, så att medborgarna får något att ta ställning till.

Det som gör mig tvivlande, är att ändrade regiongränser inte skapar fler skattebetalare. Alla betalar ju redan landstingskatt. Om pengar är största bristen kan de lätt omfördelas. Enorma statsbidrag går ju sedan länge för att hålla bland annat Malmö ekonomiskt flytande.

Medborgarna vill veta vilka regioner som har störst problem, storstadsregioner eller glesbygdsområden. Landet behöver några stora sjukhus med kompetens inom de flesta områden. Frågan är vad ett storsjukhus kostar och hur många skattebetalare som behövs för att betala notan.
En region med svagt skatteunderlag behöver vara större än en med högre skattekraft per capita för att kunna betala för sin vård.
Nya regioner gör inte den totala skattekraften större.

Så här ser verkligheten ut idag!
Den förda migrationspolitiken har hittills inte medfört ökad skattekraft men däremot ökade krav på vård. Politiska partier bör lägga fram sina förslag till sverigekarta med nya regioner. De bör vara så anpassade att de får ungefär likvärdig balans mellan skattekraft och vårdbehov.
Områden med stor invandring behöver då växa för att få fler betalare. Det är en förklaring till att politiker vill göra länen större, för att finansiera behoven i storstäder med stor invandring, i naiv förhoppning att skattebetalarna inte skall förstå orsaken.
Den är en konsekvens av politikers dolda beslut om att göra Sverige till ett mångkulturellt land. Då måste många nya grepp tas för att dölja konsekvenserna.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens anmodan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Föregående krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/506-anstrangning-skall-lona-sig/

Nästa krönika: https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/508-hjarntvattad-journalist/

3 tankar på “507. BESLUTET OM MÅNGKULTURELLT LAND PÅVERKAR DET MESTA

 1. Bra formulerat, men lite för lamt, i förhållande till verkligheten!! Följer gärna dig i fortsättningen, men gärna lite mer krydda på moset tack!!!

 2. Färre regioner kommer att innebära färre sjukhus längre transportsträcka för alla och sämre vård.

  • Exakt så blir det ja Carsten!
   Det är väl själva huvudsyftet med skojeriet att rita om kartan!

   Tack för att du kommenterar här på Honesty4u. Fortsätt med det!
   Synd att så få begriper hur mycket det betyder för mina skickliga krönikörer att få lite feedback för allt oavlönat slit de lägger ner.
   De måste säkerligen ibland kännas tröstlöst med tusentals som läser
   krönikorna men bara några få som visar vad de tycker.

   Välkommen åter!

   /Lars Agerstig
   honesty4u@hotmail.se

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.