41. VAD VET DU BÄTTRE ÄN JAG?


41. VAD VET DU BÄTTRE ÄN JAG?
av Arne Holmström, 2013-09-27.

Alla människor har en sak gemensamt, och det är att inte någon kan komma åt ens innersta tankar utan ett frivilligt medgivande. Vi talar om integritet, alltså ingen ska ha reda på något om min person mot min vilja. Integritet, som vi kan ha två av, som är ett personligt skydd för att inte bli förnedrad och nedtrampad av illviljans människor.

Integritet 1. Våra innersta tankar och värderingar, som man normalt spar för sig själv.

Integritet 2. Det rollspel vi för oss med, (relativt sett, enär det finns stora luckor i detta påstående) för att vara andra människor till lags och inte bete oss alltför odrägligt.

Och nu kommer den eviga frågan, ”vad vet du bättre än jag”? Låt mig förklara det här mer ingående.

Alla uppfostras på något sätt, antingen av våra biologiska föräldrar eller av andra personer. Vi vet inte mycket om livet när vi är småbarn och fantasin löper iväg med oss åt alla håll och kanter, vilket är fullt naturligt, för att sedermera sortera våra intryck av ord och bild. Våra förmyndare försöker med lock och pock att göra oss till fullgoda individer, som ska kunna stå på egna ben en vacker dag.

Under resans gång är vi totalt avklädda på vår integritet, men så en dag säger vi stopp och belägg inom oss, av den normala orsaken att vi inte längre vill dansa efter andra människors pipa! Vi har blivit vuxna!

Har ni tänkt på att småflickor tycker om att skvallra om vad de ser och hör, i betydligt högre grad än småpojkar? Vad kan det här bero på? Är det så, att den lilla flickan också som vuxen måste veta allt om de personer som hon har fått som väninnor och för all del, även de män som hon har i sin bekantskapskrets?

Ja, faktiskt ligger det till på det viset och därför kan man generalisera genom att påstå att de flesta kvinnor inte är så noga med sin och andras personliga integritet!

Det sägs att män sällan talar om sina innersta tankar till någon, även om undantag givetvis finns, så är det på det här sättet!

Män är mer angelägna om att hålla på sin integritet!

Att ta upp den här frågan som de lärde redan har omtalat för århundraden sedan, är av största vikt i dagens samhälle.

Vi har fått en ytterst svår sjukdom som är rena masspsykosen, varför har vårt tidigare städade samhälle blivit till en gigantisk skvallercentral?
Jag påstår utan minsta förbehåll, att den dagen då kvinnorna kom in i politiska sammanhang och fick makt att styra och bestämma, så har vårt Sverige degraderats snart till oigenkännlighet!

Vansinniga politiska beslut har fattats och står som spön i backen. Rena skyfallet av de mest tokigaste påfund!

Och dråpslaget är att manliga politiker har fallit till föga och ”röstat ja” på dessa tokerier, hur man på snabbaste sätt förgör ett lands tidigare goda renommé, som omvärldens folk avundades oss svenskar!

Vad vet du bättre än jag?

Arne Holmström

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.