758. SCHEMALAGT ARBETE FÖR BESLUTSFATTARE


758. SCHEMALAGT ARBETE FÖR BESLUTSFATTARE
av Jan Ivarson, 2020-02-19.

I nättidningen Det Goda Samhället skriver Patrik Engelau ironiskt om Tälje Tokar. Jag har skrivit en kommentar som jag bifogar här för er som inte har tid att läsa Engelaus krönika.

Bland Tälje Tokar kom det sig att några kvinnor som tidigare arbetat i hemtjänsten hade fått framträdande platser i politiken.
Med tidigare erfarenhet beslöt de att införa tidsschema för politikers och chefers arbete. Sålunda fick politiker fastlagda tider för att ta sig mellan olika platser som mellan partikontor och kommunhuset.
För  kommunala tjänstemän fastställdes tider för förflyttning mellan olika kontor och våningar i kommunhuset. Förflyttning utomhus gick bra sommartid men på vintern med snödrivor och slask räckte inte tiden till i synnerhet som man inte ännu infört feministisk snöröjning.

Schemaläggningen  ledde till konflikter men ansågs nödvändig för att de folkvalda skulle arbeta effektivt och inte stanna upp och prata vid munnen.

Chefer klagade på att tiderna inte räckte till.
Det hände att de på vägen kunde möta en annan tjänsteman som framförde en viktig fråga eller att pappret var slut i kopieringsmaskinen. Visserligen hade man tilldelats extra tid för att ladda papper om buntar var tillgängliga, men om man var tvungen att sprätta upp en låda för att komma åt buntarna fanns det ingen tid avsatt och det uppstod tidsbrist.

Då problemet påtalades för ledningen blev svaret att det var oacceptabelt om avsatta tider inte räckte till och att man arbetade hårt för att det skulle lösas i sinom tid.

Jan Ivarson
Politiskt obunden

Redaktionens vädjan: OBS! Gillar du denna eller andra artiklar här på Honesty4u, så skicka gärna länkar till alla du känner samt ut på sociala medier.
Glöm inte att även kommentera krönikan nedan i kommentarsfältet.
Det är trevligt för krönikören med lite feedback. Vad tycker just Du?
Skriv några rader nedan!
OBS! Du behöver inte logga in eller något medlemskap för att skriva! Ange bara din e-postadress, så att vi kan blockera eventuella skitstövlar som nästlar sig in!
Det går även att visa krönikören ditt betyg genom att klicka på stjärnorna ovanför krönikan.

Läs fler krönikor genom att klicka på de ljusblå länkarna nedan!

Föregående krönika: 757. SVERIGES FÖRMÅGA ATT MÖTA OVÄNTAT BESÖK

Nästa krönika: 759. EU INFÖR NYA BIDRAG I VÄLFÄRDSINDUSTRIN

Kommentera här:

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.